Εντυπωσιακό! Αυτά είναι τα «Μάτια του Θεού» | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Εντυπωσιακό! Αυτά είναι τα «Μάτια του Θεού»

16 Μαΐου 2016 22:38:00


Ένα εντυπωσιακό σπήλαιο στη Βουλγαρία είναι γνωστό για τις συμμετρικές τρύπες στην οροφή του, που οι ντόπιοι τις λένε «τα μάτια του Θεού»!

Το σπήλαιο Προχότνα (Prohodna) βρίσκεται στο φαράγγι Ισκάρ (Iskar), στο Καρλούκοβο (Karlukovo), και θεωρείται από τα πιο γνωστά σε μια χώρα που είναι γεμάτη από σπήλαια.

«Τα μάτια του Θεού», βρίσκονται στη μέση του 262 μέτρων μήκους θαλάμου, φωτίζοντας το εσωτερικό και παρέχοντας μια μοναδική άποψη του ουρανού.

Οι δύο τρύπες είναι το αποτέλεσμα της φυσικής διάβρωσης των βράχων.

Και αυτό προκύπτει από το γεγονός πως υπάρχει μια αργή και σταθερή ροή νερού στα τοιχώματα του σπηλαίου, κάτι που μερικοί ερμηνεύουν σαν τα δάκρυα των «ματιών». Το Prohodna, που σημαίνει πέρασμα, έχει δύο εισόδους, η μία απέναντι από την άλλη. Η «μικρή είσοδος», η οποία έχει ύψος 35 μέτρων και η «μεγάλη είσοδος», με ύψος 45 μέτρων.

Αυτό το κάνει και το μεγαλύτερο πέρασμα σπηλαίου στη Βουλγαρία. Η σπηλιά παρουσιάζει ενδείξεις προϊστορικής κατοίκησης, αλλά είναι ασαφές αν ήταν τελετουργικός χώρος. Σήμερα, η «μεγάλη είσοδος» του Prohodna είναι ένα δημοφιλές μέρος για μπάτζι τζάμπινγκ.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: