Αιφνιδιαστική επιθεώρηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο απόσπασμα μάχης που μεταφέρθηκε στη νήσο Παναγιά | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Αιφνιδιαστική επιθεώρηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο απόσπασμα μάχης που μεταφέρθηκε στη νήσο Παναγιά

15 Μαΐου 2016 21:59:00


Επιθεώρηση «μάχης» πραγματοποίησε ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης στο στρατιωτικό τμήμα που εστάλη εκτάκτως δύο ημέρες πριν τη μεγάλη εβδομάδα στη νησίδα Παναγιά προκειμένου να προληφθεί σχέδιο κατάληψής της από τουρκικές ειδικές δυνάμεις βάσει πληροφοριών  που είχαν οι ελληνικές υπηρεσίες.
Η ένταση που προκαλεί η Τουρκία στην περιοχή των Οινουσών με υπερπτήσεις, παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ) και με πληροφορίες για στρατιωτικές κινήσεις για κατάληψη της νησίδας Παναγιά  δείχνουν ότι το τουρκικό γενικό Επιτελείο έχει ανασύρει από τα «συρτάρια» του το σχέδιο SUGA.

Μπορεί το σχέδιο να είχε καταστρωθεί το 2003 από Τούρκους ανώτατους αξιωματικούς με στόχο την ανατροπή του Ρ.Τ. Ερντογάν το επιχειρησιακό του κομμάτι όμως, η κατάστρωση δηλαδή των σχεδίων εξακολουθεί να υφίσταται και ως επικαιροποιημένο αντιμετωπίζεται από το ΓΕΕΘΑ.
Το αξιοσημείωτο  της υπόθεσης είναι βέβαια πως το σχέδιο SUGA προέβλεπε από το 2003 επιθετική κίνηση στις Οινούσες (κάτι που περιλαμβάνει την παρακείμενη νησο Παναγιά) όπως ακριβώς συμβαίνει αυτή την περίοδο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο επομένως πως η Άγκυρα δραστηριοποιείται στην συγκεκριμένη περιοχή. 
Για αυτούς ακριβώς τους λόγους το απόσπασμα του ΕΣ μεταφέρθηκε εσπευσμένα δύο μέρες πριν από το Πάσχα προκειμένου να καταδείξει στο τουρκικό γενικό Επιτελείο ότι το νησί δεν ήταν έρημο και ότι  σε μια τυχόν αιφνιδιαστική ενεργεία από την πλευρά των τουρκικών ειδικών δυνάμεων  -όπως και   σχεδιαζόταν- αυτή θα μπορούσε να καταλήξει σε λουτρό αίματος
Είναι η πρώτη φορά που Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτεται το νησί του οποίου η Άγκυρα αμφισβητεί ανοικτά πλέον το ιδιοκτησιακό του καθεστώς, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.  
Το παλιό ελικοδρόμιο του νησιού αναβαθμίζεται και το μήνυμα που στέλνεται όχι μονό προς ανατολάς αλλά και σε δυτικές πρωτεύουσες είναι ότι έχουν «γνώση οι φύλακες» και ότι η οποιαδήποτε τουρκική προσπάθεια δε θα έχει την κατάληξη των Ιμίων 20 χρόνια πριν.
 Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη στη νήσο Παναγιά, με ελικόπτερο από την Χίο όπου επισκέφθηκε Κέντρο Μόνιμης Εγκατάστασης Αλλοδαπών (ΚΜΕΑ) στην περιοχή Χαλκειού, όπου και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του κέντρου και τη διαχείριση του αλλοδαπού πληθυσμών από αραβικές και ασιατικές χώρες.
Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρέστη στην τελετή παράδοσης δύο ναυαγοσωστικών λέμβων, τις οποίες προσέφερε Ολλανδική Οργάνωση Θαλάσσιας Διάσωσης, στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, για αποστολές έρευνα και θαλάσσιας διάσωσης.
ΠΗΓΗ: http://www.pronews.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: