ΧΑΡΩΝΕΙΟΝ | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

ΧΑΡΩΝΕΙΟΝ

14 Μαρτίου 2016 23:28:00

Γιγάντια σκαλισμένη προτομή στην Αντιόχεια της σημερινής Τουρκίας. Χρονολογείται από την εποχή του Έλληνα Βασιλιά Αντίοχου των Σελευκιδών – 3ος αιώνας π.Χ. Οι ντόπιοι το ονόμαζαν ” Χαρώνειον ” και σκαλίστηκε ως αποτροπαϊκή μορφή για επιδημίες.
Η
Χαρώνειον είναι μια αρχαία λαξευτή πέτρα προτομή στην πλαγιά του βουνού πάνω από την Αντιόχεια. Χρονολογείται από την εποχή του βασιλιά Αντιόχου στο Σελευκιδών εποχή (3ος αιώνας π.Χ.).

Το σχήμα πέτρα στο βράχο φοράει ένα πέπλο, και στο δεξί ώμο της βρίσκεται ένα (άσχημα-ξεπερασμένο) μικρότερα ντυμένο σχήμα που φαίνεται να φορέσει ένα calathus, ένα κρίνο σε σχήμα καλαθιού ενός τύπου που μεταφέρονται σε πομπές προς τιμήν της Δήμητρας. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις τρέχουσες κακοποιημένες κατάσταση οφείλεται σε βλάβη, εξετάσεις έδειξαν ότι η προτομή δεν τελείωσε ποτέ.
Σύμφωνα με τον χρονογράφο(έκτο αιώνα Μαλάλα) η Charonion ήταν σκαλισμένα σε μια προσπάθεια να σώσει την Αντιόχεια από την πανούκλα.πολλά άτομα είχαν χαθεί από την ασθένεια, ένας μάντης που ονομάζεται Leios διέταξε μια μεγάλη “μάσκα” να διαχωρίζεται από το βουνό και θέα στην πόλη, “και να αναγράφεται κάτι για αυτό έβαλε ένα τέλος στην λοιμώδη θάνατο. Αυτή η μάσκα να την  καλέσετε ΧΑΡΩΝΕΙΟΝ. “
Η ΧΑΡΩΝΕΙΟΝ βρίσκεται ακριβώς έξω από την πόλη της Αντιόχειας, πάνω από το σπήλαιο Εκκλησία του Αγίου Πέτρου.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: