Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν το αρχαιότερο Μοναστήρι στο Ιράκ | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν το αρχαιότερο Μοναστήρι στο Ιράκ

20 Ιανουαρίου 2016 21:56:00

Το παλαιότερο χριστιανικό μοναστήρι στο Ιράκ, το οποίο υπολογίζεται να είναι πάνω 1.400 χρόνων, έχει καταστραφεί ολοσχερώς απο μαχητές του Ισλαμικού Κράτους όπως δείχνουν οι τελευταίες δορυφορικές εικόνες.

Το μοναστήρι του Αγίου Ηλια, νότια της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, έχει εξαλειφθεί τελείως απο τους ισλαμιστές, και εντάσσεται σε λίστα με δεκάδες ιστορικά και θρησκευτικά νημεία που εχει καταστρέψει η τρομοκρατική οργάνωση.


Οι ειδικοί πιστεύουν οτι οι μαχητές του ISIS χρησιμοποιήσαν κάθε διαθέσιμο μέσο για να καταστρέψουν το μοναστήρι, το οποίο μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε ως τόπος λατρείας για τους αμερικανούς στρατιώτες. Αν και η οροφή έλειπε σε μεγάλο βαθμό, είχε 26 ξεχωριστά δωμάτια, στα οποία συμπεριλαμβανόταν ένα ιερό και ένα παρεκκλήσι.

Η Μονή του Αγίου Ηλία διαμορφώθηκε ηταν τόπος λατρείας για χίλια τετρακόσια χρόνια, και πρόσφατα το χρησιμοποιούσαν τα στρατεύματα των ΗΠΑ. Σε προηγούμενες χιλιετίες, γενιές μοναχών άναβαν κεριά στις κόγχες, προσευχόντουσαν στο παρεκκλήσι. Τα ελληνικά γράμματα Χ και Ρ που εκπροσωπούν τα δύο πρώτα γράμματα του ονόματος του Χριστού, ήταν σκαλισμένα κοντά στην είσοδο.
Στο γραφείο του σε εξορία, στο Ερμπίλ, Ιράκ, ο καθολικός ιερέας Paul Tαμπίτ Χαμπίμπ, 39, κοιταζε τις φωτογραφίες του πριν και του μετά σοκαρισμένος.
“Η Χριστιανική ιστορία μας στη Μοσούλη ισοπεδώνεται με βάρβαρο τρόπο”, είπε στα αραβικά. “Εμείς το βλέπουμε ως μια προσπάθεια να μας διώξουν από το Ιράκ, και να μας εξαφανίσουν απο τη γη αυτη.”

ΠΗΓΗ : AP/Daily Mail


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: