Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν το αρχαιότερο Μοναστήρι στο Ιράκ

Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν το αρχαιότερο Μοναστήρι στο Ιράκ

Το παλαιότερο χριστιανικό μοναστήρι στο Ιράκ, το οποίο υπολογίζεται να είναι πάνω 1.400 χρόνων, έχει καταστραφεί ολοσχερώς απο μαχητές του Ισλαμικού Κράτους όπως δείχνουν οι τελευταίες δορυφορικές εικόνες.

Το μοναστήρι του Αγίου Ηλια, νότια της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, έχει εξαλειφθεί τελείως απο τους ισλαμιστές, και εντάσσεται σε λίστα με δεκάδες ιστορικά και θρησκευτικά νημεία που εχει καταστρέψει η τρομοκρατική οργάνωση.


Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν το αρχαιότερο Μοναστήρι στο Ιράκ

Οι ειδικοί πιστεύουν οτι οι μαχητές του ISIS χρησιμοποιήσαν κάθε διαθέσιμο μέσο για να καταστρέψουν το μοναστήρι, το οποίο μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε ως τόπος λατρείας για τους αμερικανούς στρατιώτες. Αν και η οροφή έλειπε σε μεγάλο βαθμό, είχε 26 ξεχωριστά δωμάτια, στα οποία συμπεριλαμβανόταν ένα ιερό και ένα παρεκκλήσι.
Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν το αρχαιότερο Μοναστήρι στο Ιράκ

Η Μονή του Αγίου Ηλία διαμορφώθηκε ηταν τόπος λατρείας για χίλια τετρακόσια χρόνια, και πρόσφατα το χρησιμοποιούσαν τα στρατεύματα των ΗΠΑ. Σε προηγούμενες χιλιετίες, γενιές μοναχών άναβαν κεριά στις κόγχες, προσευχόντουσαν στο παρεκκλήσι. Τα ελληνικά γράμματα Χ και Ρ που εκπροσωπούν τα δύο πρώτα γράμματα του ονόματος του Χριστού, ήταν σκαλισμένα κοντά στην είσοδο.
Στο γραφείο του σε εξορία, στο Ερμπίλ, Ιράκ, ο καθολικός ιερέας Paul Tαμπίτ Χαμπίμπ, 39, κοιταζε τις φωτογραφίες του πριν και του μετά σοκαρισμένος.
“Η Χριστιανική ιστορία μας στη Μοσούλη ισοπεδώνεται με βάρβαρο τρόπο”, είπε στα αραβικά. “Εμείς το βλέπουμε ως μια προσπάθεια να μας διώξουν από το Ιράκ, και να μας εξαφανίσουν απο τη γη αυτη.”

ΠΗΓΗ : AP/Daily Mail

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: