Παρίσι: Βρήκαν ζώνη με εκρηκτικά – Εγκατέλειψε αποστολή αυτοκτονίας ο Salah Abdeslam;

Παρίσι: Βρήκαν ζώνη με εκρηκτικά - Εγκατέλειψε αποστολή αυτοκτονίας ο Salah Abdeslam;

Σε προάστιο του Παρισιού, οι αστυνομικές αρχές βρήκαν μια ζώνη με εκρηκτικά σε κάδο απορριμάτων, μαζί με ένα κινητό τηλέφωνο. Όλα συνηγορούν στο ότι ο νούμερο ένας καταζητούμενος, Salah Abdeslam, εγκατέλειψε την αποστολή του, την αυτοκτονία.

Στο Montrouge σε σκουπιδοτενεκέ, η αστυνομία βρήκε βομβιστική ζώνη και έπειτα από έρευνα προχώρησαν σε ανακοίνωση πως η ζώνη είχε εκρηκτικά και τις ίδιες χημικές ουσίες με αυτές που είχαν βρεθεί στους τρομοκράτες του Bataclan, αν και σε αυτήν, όπως ανέφεραν, είχε αφαιρεθεί ο πυροκροτητής. Η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο, μαζί με εμπειρογνώμονες εγκληματολογίας και αξιωματικούς της αντι-τρομοκρατικής για να δώσουν απαντήσεις.


Οι Τζιχαντιστές αποκαλούν τη ζώνη ‘Μητέρα του Σατανά’ λόγω της ευκολίας με την οποία εκρήγνυται. Είναι πολύ ευαίσθητη στη θερμότητα και την τριβή. Ένας κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε πρώτος το αντικείμενο μέσα στον κάδο και αμέσως κάλεσε την αστυνομία. Η αστυνομία είπε ότι η εκρηκτική ζώνη βρέθηκε στο ίδιο σημείο όπου υπήρχε και το κινητό τηλέφωνο του Αμπντεσλάμ. Εκπρόσωπος του γραφείου των εισαγγελέων επιβεβαίωσε αυτή την είδηση.
Ποιο είναι το πόρισμα των ερευνητών; Ο Αμπντεσλάμ άλλαξε τα πλάνα του τελευταία στιγμή. Και ενώ ο αδερφός του, Brahim Abdeslam, ανατινάχθηκε σε ένα καφέ κοντά στην πλατεία Place de la Nation, ο ίδιος ξέφυγε. Άλλη θεωρία, λέει πως προέκυψε τεχνικό πρόβλημα στην έκρηξη της ζώνης και έτσι ματαιώθηκε το αυτοκτονικό σχέδιο του Salah Abdeslam.
Ο Αμπντεσλάμ πιστεύεται ότι οδήγησε τους τρεις βομβιστές στο Stade de France στο 18ο διαμέρισμα. Ένα Renault Clio βρέθηκε την επόμενη μέρα στο Porte de Clignancourt. Κινητά τηλεφωνικά αρχεία δείχνουν πως ο Αμπντεσλάμ βρισκόταν στο 18ο διαμέρισμα τη νύχτα των επιθέσεων. Τα αρχεία αυτά δείχνουν ακόμη πως ο Αμπντεσλάμ στη συνέχεια πήγε στο Montrouge, όπου οδηγήθηκε από δύο φίλους στο Βέλγιο. Αυτά, λοιπόν, συνηγορούν στο ότι ο τρομοκράτης εγκατέλειψε τη ζώνη αυτοκτονίας κοντά στον κάδο.
Και καθώς οι μέρες περνάνε και οι έρευνες συνεχίζονται, ο νούμερο ένα τρομοκράτης, Αμπντεσλάμ, Γάλλος υπήκοος, κατάφερε και διέφυγε από τα σύνορα του Βελγίου με τελευταία αναφορά πως εθεάθη σε συνοικία της Λιέγης, μέσα σε πολυτελές αυτοκίνητο, το απόγευμα της Κυριακής.
Πηγή: Dailymail, Metro

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: