Ελληνικά μαχητικά πέταξαν επάνω από το τουρκικό έδαφος – Τι λέει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Ελληνικά μαχητικά πέταξαν επάνω από το τουρκικό έδαφος – Τι λέει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο

9 Νοεμβρίου 2015 15:53:00


Τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 έφτασαν πάνω από την Τουρκία και πέταξαν νοτιοδυτικά της Αττάλειας όπως ανακοίνωσε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο κατά την διάρκεια αερομαχίας στην οποία είχαν εμπλακεί με τουρκικά μαχητικά που είχαν παραβιάσει τον ΕΕΧ.
Το συμβάν έλαβε χώρα στις 6 Νοεμβρίου από τις 13.19 έως τις 15.15 στην περιοχή Κας σύμφωνα με τους Τούρκους όμως στην πραγματικότητα τα τουρκικά μαχητικά είχαν παραβιάσει τον ΕΕΧ και απλώς τα ελληνικά τα καταδίωξαν απο εκεί…που ήρθαν.

Τα Ελληνικά μαχητικά παρέμειναν συνολικά ένα λεπτό στον Τουρκικό εθνικό εναέριο χώρο σύμφωνα με το τουρκικό Γενικό επιτελείο μέχρι να προσεγγισθούν από δύο τουρκικά μαχητικά F-16 που απογειώθηκαν από το Μπαλίκεσιρ. 
Βλέποντας τον πίνακα των παραβιάσεων του ΕΕΧ για τον μήνα Νοέμβριο από την σελίδα του ΓΕΕΘΑ όπου φαίνεται η παραβίαση από 2 CN-235στο Καστελόριζο και από άλλα δύο τουρκικά μαχητικά.
Στοιχεία Ανά Ημέρα Παραβιάσεων Ε.Ε.Χ. και Παραβάσεων Κ.Ε.Κ. ICAO – Νοέμβριος 2015
A/A
Ημ/νία
Σχηματισμοί
Α/Φ
Οπλισμένα
Α/ΦCN-235
Ε/Π
Συνολο Α/Φ
Παραβάσεις Κ.Ε.Κ
Παραβιάσεις Ε.Ε.Χ.
Εμπλοκές
Υπέρπτηση
Περιοχή
5
6/11/2015
1
2
2
4
3
3
Νοτιοανατολικό Αιγαίο
4
5/11/2015
1
6
2
1
7
3
2
 Βορειοανατολικό & Νοτιοανατολικό Αιγαίο
3
4/11/2015
1
6
2
3
9
6
21
 Βορειοανατολικό, Κεντρικό & Νοτιοανατολικό Αιγαίο
2
3/11/2015
1
1
2
3
3
Νοτιοανατολικό Αιγαίο
1
02/11/2015
1
2
1
2
5
5
Βορειοανατολικό  & Νοτιοανατολικό Αιγαίο
Όπως προκύπτει από το δελτίο του ΓΕΕΘΑ έγιναν τρεις παραβιάσεις του ΕΕΧ και τρεις παραβάσεις του FIR. 
Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΠΗΓΗ: http://www.defencenet.gr/defence/


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: