Συρία: Ο εμφύλιος πόλεμος προκαλεί την πρώτη ανάληψη από την Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Συρία: Ο εμφύλιος πόλεμος προκαλεί την πρώτη ανάληψη από την Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΔΙΑΦΟΡΑ
24 Σεπτεμβρίου 2015 23:35:00

Η Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων Σβάλμπαρντ έχει σχεδιαστεί για την προστασία των σπόρων 820.619 φυτών σε περίπτωση μαζικής καταστροφής του περιβάλλοντος, ασθενειών, πυρηνικού πόλεμου, ή κάποιας σύγκρουσης αστεροειδούς.
Δυστυχώς, ο συνεχιζόμενος εμφύλιος πόλεμος στη Συρία προκάλεσε για πρώτη φορά μία ανάληψη από το πολύτιμο περιεχόμενό της.
Ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας, μία σύγκρουση που μαίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια και έξι μήνες, έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 250.000 ανθρώπων μέχρι σήμερα, έχει προκαλέσει μία κρίση προσφύγων στην Ευρώπη, και προετοίμασε το έδαφος για το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος. Υπολογίζεται ότι περίπου 11 εκατομμύρια Σύριοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Οι σπόροι, οι οποίοι περιλαμβάνουν δείγματα σιταριού, κριθαριού και χόρτων κατάλληλων για ξηρές περιοχές, ζητήθηκαν από το Διεθνές Κέντρο Γεωργικών Ερευνών σε Ξηρές Περιοχές (ICARDA), για να αντικαταστήσει τους σπόρους σε μια τράπεζα κοντά στην συριακή πόλη του Χαλεπίου που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο. Μία τέτοια αίτηση είναι δικαίωμα όλων όσων έχουν συμβάλει στη δημιουργία της Παγκόσμιας Τράπεζας Σπόρων.
Το κέντρο ζητά πίσω σχεδόν 130 από τα 325 κουτιά που είχε στείλει στην τράπεζα, τα οποία περιέχουν 116.000 δείγματα. Οι σπόροι θα αποσταλούν μόλις συμπληρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα.
«Η προστασία της βιοποικιλότητας του πλανήτη με αυτόν ακριβώς τον τρόπο είναι ο σκοπός της Παγκόσμιας Τράπεζα Σπόρων Σβάλμπαρντ» δήλωσε ο Μπράιαν Λάινοφ, εκπρόσωπος του ιδρύματος που είναι υπεύθυνο για την υπόγεια αποθήκευση των σπόρων σε ένα νορβηγικό νησί 1.300 χιλιόμετρα από το Βόρειο Πόλο.

ΠΗΓΗ pronews.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: