Άρειος Πάγος:” Να δικαστεί για κακούργημα ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ”
Άρειος Πάγος:" Να δικαστεί για κακούργημα ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ"

Αναίρεση κατά του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη  ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)  Ανδρέας Γεωργίου άσκησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009 .
Η εισαγγελική λειτουργός ζητεί να καθίσει στο εδώλιο  ο κ. Γεωργίου όχι μόνο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος αλλά και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.


Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ  με το επίμαχο βούλευμα  έχει απαλλαγεί για το συγκεκριμένο αδίκημα το οποίο αφορά σύμφωνα με την κατηγορία την τεχνητή διόγκωση του χρέους του 2009 «με στόχο να ενταχθεί η χώρα μας στο μνημόνιο».
Οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου είχαν παραπέμψει τον κ. Γεωργίου για πλημμέλημα  διότι δεν παραιτήθηκε από την προηγούμενη υπαλληλική θέση που κατείχε  στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  ενώ ανέλαβε πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.
Αντίθετα, έκριναν πως δεν έπρεπε να παραπεμφθεί όπως και δύο ακόμα στελέχη  της ΕΛΣΤΑΤ, οι Κωνσταντίνος  Μολφέτας και  Αθανασία Ξενάκη,  για το κακουργηματικού χαρακτήρα   αδίκημα  της ψευδούς βεβαίωσης που αφορούσε  στην τεχνητή διόγκωση του χρέους του 2009 .
Τον τελευταίο λόγο πάντως έχει το Ανώτατο Δικαστήριο.
  ΠΗΓΗ pronews.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: