Οι τουρκικές φυλλάδες παραπονιούνται ότι τα ελληνικά F-16 αναχαιτίζουν τα τουρκικά
 

Οι τουρκικές φυλλάδες παραπονιούνται ότι τα ελληνικά F-16 αναχαιτίζουν τα τουρκικά

Πάνω από 8 λεπτά δύο ελληνικά F-16 είχαν εγκλωβίσει στα ραντάρ τους ισάριθμα τουρκικά F-16 που είχαν παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο προχθές, γράφουν σήμερα τουρκικές εφημερίδες επικαλούμενες ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας. Βεβαιως οι Τουρκοι ως συνήθως δεν παραδέχονται την παραβίαση και ισχυρίζονται ότι πετούσαν σε ..διεθνή εναέριο χώρο…
 
Η Vatan λοιπόν και με τον τίτλο «Οι Έλληνες παρενόχλησαν πάλι τα τουρκικά αεριωθούμενα» γράφει ότι δύο τουρκικά F-16 που εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση παρενοχλήθηκαν από δύο ελληνικά F-16.Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου, έξι τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν ”εκπαιδευτική πτήση” στον ”διεθνή εναέριο χώρο” του Αιγαίου και κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους αυτών, δύο τουρκικά F-16 παρενοχλήθηκαν από δύο ελληνικά F-16 για διάρκεια οκτώ λεπτών και 13 δευτερολέπτων με εγκλωβισμό ραντάρ. Βάσει των κανόνων εμπλοκής- συνεχίζει η ανακοίνωση- τα τουρκικά αεροσκάφη ανταποκρίθηκαν το ίδιο στην παρενόχληση των ελληνικών αεριωθουμένων. Στα ίδια αναφέρεται και η Bugun με τον τίτλο «Ελληνική παρενόχληση στα τουρκικά αεριωθούμενα»
 
Καθώς στις  14 Αυγούστου οι Τούρκοι δεν είχαν καμια δραστηριότητα στον εναέριο χώρο του Αιγαίου ( F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ), η ”παρενόχληση” που αναφέρει το Τούρκικο Γενικό Επιτελείο αφορά στις 13 Αυγούστου . Τότε μπήκαν στο  F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ ένας σχηματισμός 6 F-16  ( 2 οπλισμένα) και ένα  CN-235 . Τα τουρκικά αεροσκάφη έκτος από τις παραβάσεις έκανα και 19 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Όλα τα τουρκικά ο αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

  ΠΗΓΗ pronews.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: