Φαιδριάδες πέτρες | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Φαιδριάδες πέτρες

16 Απριλίου 2015 13:00:00

Στην αρχαιότητα με την ονομασία Φαιδριάδες πέτρες καλούνταν δύο βραχώδη απόκρημνα υψώματα που βρίσκονται στη νότια πλευρά του Παρνασσού πάνω ακριβώς από το Μαντείο των Δελφών και την Κασταλία πηγή.
Τα υψώματα αυτά βρίσκονται κατά διεύθυνση ανατολή – δύση όπου το μεν ανατολικό έφερε το όνομα “Ναυπλία“, το δε δυτικό “Υάμπεια“. Σύμφωνα με καταγραφές αρχαίων ιστορικών οι δύο αυτές Φαιδριάδες πέτρες αποτελούσαν τόπο θανατικής εκτέλεσης βεβήλων του Μαντείου των Δελφών οι οποίοι και κατακρημνίζονταν από αυτές. Ιδιαίτερη εκπληκτική αναφορά γίνεται γι΄ αυτές κατά τους Περσικούς πολέμους, όπου και παρατηρήθηκαν πολλά περίεργα και θαυμαστά.


Συγκεκριμένα, το 480 π.Χ., όταν οι Πέρσες επέδραμαν εναντίον του ιερού του Μαντείου προκειμένου να το συλήσουν και έχοντας προηγουμένως οι ιερείς του Ναού αρνηθεί τη σχετική μικρή βοήθεια των Αθηναίων υποστηρίζοντας ότι ο θεός Απόλλων προστατεύει το χώρο, όταν πλησίασαν πολύ κοντά οι Πέρσες άρχισαν, από τα υψώματα αυτά, να πέφτουν εναντίον τους κεραυνοί καθώς και βράχια τα οποία όμως χωρίς να προσκρούουν σε ιερούς χώρους κυλιόμενα γύρω από το ιερό καταδίωκαν τους Πέρσες και τους φόνευαν.
Στο αρχαίο κείμενο αναφέρονται και άλλα αξιοπερίεργα, όπως και δύο κατά περιγραφή “ρομποτικοί οπλίτες” που κινούνταν “ισοταχώς” και οι οποίοι συνέχισαν την καταδίωξη όσων είχαν σωθεί, γεγονότα που μέχρι σήμερα οι ιστορικοί αδυνατούν να ερμηνεύσουν έχοντας υπόψη την τεχνολογία της τότε εποχής. Βασιζόμενοι πολλοί στις αναφορές αυτές πιστεύουν ότι προϋπήρξε σπουδαίος ανεπτυγμένος πολιτισμός του οποίου τελευταία κατάλοιπα ήταν τα αναφερόμενα ως ηλεκτρικές εκκενώσεις ή κατευθυνόμενα όπλα. Σημειώνεται ότι περίεργες τέτοιες αναφορές υπάρχουν και στην περιγραφή στη μάχη του Μαραθώνα και στη ναυμαχία της Σαλαμίνας.
ΠΗΓΗ : Εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος Larousse Britannica


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: