Οκτακόσια χρόνια από τη Magna Carta | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Οκτακόσια χρόνια από τη Magna Carta

8 Απριλίου 2015 10:31:00

Αναμνηστικό νόμισμα εκδόθηκε από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Αγγλίας για τα οκτακόσια χρόνια από τη Magna Carta – τον Μεγάλο Χάρτη των Ελευθεριών που αποδέχθηκε τον Ιούνιο του 1215 ο βασιλιάς Ιωάννης της Αγγλίας.

Η Μάγκνα Κάρτα θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά έγγραφα στην ιστορία της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Ο μονάρχης ενώπιον αρχιεπισκόπων και βαρώνων αποδέχτηκε με το κείμενο αυτό να αποκηρύξει κάποια δικαιώματά του και να δεσμεύεται στο εξής από τους νόμους που προστατεύουν τα δικαιώματα των υπηκόων του.

Το νόμισμα σχεδιάστηκε από τον πεπειραμένο χαράκτη νομισμάτων John Bergdahl, και αποτελεί πραγματικά ένα σπουδαίο δώρο για οποιονδήποτε διατηρεί ένα ενδιαφέρον για την Ιστορία, για αυτή την ξεχωριστή επέτειο, ή όποιον θέλει να προσθέσει στη συλλογή του ένα σημαντικό απόκτημα.

Έχει διάμετρο 28,4 mm και ονομαστική αξία £2 κι έρχεται σε ειδική συσκευασία που αναπαριστά στο εικαστικό την εποχή της Μάγκνα Κάρτα και περιέχει πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό αυτό κείμενο.

Ένα από τα τέσσερα αντίτυπα της Μεγάλης Χάρτας εκτίθεται στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης
ΠΗΓΗ : SOFOKLEOUSIN.GR


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: