ΜΥΣΤΙΚΗ “Επιχείρηση συνδετήρας” (Operation Paperclip) Από τους Ναζί στη NASA!

ΜΥΣΤΙΚΗ "Επιχείρηση συνδετήρας" (Operation Paperclip) Από τους Ναζί στη NASA!
Oι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δημιούργησαν «ασφαλές καταφύγιο» για τους Ναζί

Μια μυστική έκθεση σχετικά με το κυνήγι παλαιών ναζιστών από τις αμερικανικές αρχές μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αναφέρει ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δημιούργησαν ένα «ασφαλές καταφύγιο» για τους Ναζί και τους συνεργάτες τους, γράφουν οι New York Times. 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η 600 σελίδων έκθεση, της οποίας εξασφάλισε αντίγραφο, αναφέρεται σε δεκαετίες συγκρούσεων με άλλες χώρες σχετικά με την τύχη των εγκληματιών πολέμου που κρατούνταν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό. 

Η έκθεση αναφέρεται κυρίως σε μια βοήθεια που δόθηκε το 1954 από αξιωματούχους της CIA στον Οτο Φον Μπόλσβινγκ, έναν συνεργάτη του ναζιστή εγκληματία πολέμου Αντολφ Αϊχμαν

Ο Οτο Φον Μπόλσβινγκ, ο οποίος είχε συνεισφέρει στην τελειοποίηση των αρχικών σχεδίων που είχαν ως στόχο «να απαλλαγεί η Γερμανία από τους 
Εβραίους
», στη συνέχεια εργάστηκε για τη CIA στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την έκθεση. 

Σε μια σειρά εσωτερικών υπομνημάτων, οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ αναφέρουν κυρίως τι θα πρέπει να γίνει αν ο Οτο Φον Μπόλσβινγκ ερωτηθεί για το παρελθόν του–θα αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τους Ναζί ή «θα δικαιολογήσει τον εαυτό του αναφέροντας ελαφρυντικές περιστάσεις», προσθέτουν οι New York Times. 

Μετά την ανακάλυψη των δεσμών του με το ναζισμό, το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε επιχειρήσει να τον απελάσει το 1981, αλλά ο Οτο Φον Μπόλσβινγκ πέθανε την ίδια χρονιά σε ηλικία 72 χρόνων, υπογραμμίζει η εφημερίδα. 

Από τις είκοσι περιπτώσεις που παρατίθενται, η έκθεση αναφέρεται επίσης σε εκείνη του Αρθουρ Ρούντολφ, ενός ναζί επιστήμονα ο οποίος διηύθυνε το εργοστάσιο εξοπλισμών Μίτελβερκ (Mittelwerk) στη Γερμανία, αναφέρουν ακόμη οι New York Times. 
Φωτο: Ο Βέρνερ φον Μπράουν μετά την σύλληψη του από τους Αμερικανούς στο εργοστάσιο εξοπλισμών Μίτελβερκ (Mittelwerk) στη ΓερμανίαΜΥΣΤΙΚΗ "Επιχείρηση συνδετήρας" (Operation Paperclip) Από τους Ναζί στη NASA!
Εγινε δεκτός στις ΗΠΑ το 1945 για τις επιστημονικές του γνώσεις σε θέματα κατασκευής πυραύλων στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που βαπτίστηκε “Επιχείρηση συνδετήρας“–ένα αμερικανικό πρόγραμμα στρατολόγησης επιστημόνων που είχαν εργαστεί στη ναζιστική Γερμανία. 

Ο Αρθουρ Ρούντολφ στη συνέχεια ανταμείφθηκε από τη NASA και πιστώνεται ως ο πατέρας του αμερικανικού πυραύλου Κρόνος V. 

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εμπόδισε τη δημοσίευση της έκθεσης από το 2006, σημειώνουν οι New York Times. Τελικά όμως εστάλη στον Τύπο και σε άλλους οργανισμούς για να αποφευχθεί μια δίκη. 

Πηγή…
Και ο “ήρωας” της Αμερικής Φον Μπράουν…:
Μετά την λήξη του πολέμου το 1945 ο φον Μπράουν και η ομάδα του υπήρξαν ανάμεσα στους δεκάδες Γερμανούς επιστήμονες που οι αμερικανικές δυνάμεις μετέφεραν στις ΗΠΑ σαν μέρος της επιχείρησης Paperclip (Operation Paperclip). Εκεί ανέλαβε τη διεύθυνση του τμήματος ερευνών βαλλιστικών βλημάτων ειδικής υπηρεσίας του αμερικανικού στρατού (White Sands Proving Grounds) στο Νέο Μεξικό, όπου και συνέβαλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη των μέσων στην εξερεύνηση του διαστήματος. Το 1955 απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα.

Ο Φον Μπράουν υπήρξε ο κατασκευαστής των πυραύλων «Jupiter C» και «Vanguard» με τους οποίους και εκτοξεύτηκαν οι τεχνητοί δορυφόροι «Explorer 1» και «Explorer 3». Από το 1961 άρχισε, με την εποπτεία του φον Μπραόυν, η κατασκευή των πυραύλων «Saturn» που ήταν σχεδιασμένοι για να μεταφέρουν μεγάλα φορτία σε τροχιά και πέρα από την τροχιά της Γης. Το 1969 ο πύραυλος «Saturn V» που έφερε το διαστημόπλοιο Απόλλων 11, μετέφερε στο διάστημα τους πρώτους αστροναύτες οι οποίοι στις 20 Ιουνίου προσεδαφίστηκαν και περπάτησαν στην Σελήνη.


Ο φον Μπράουν αποχώρησε από τη NASA το 1972. Στα τελευταία χρόνια της ζωής του συνεργάστηκε με ιδιωτικές επιχειρήσεις. Πέθανε στην Αλεξάντρια της Βιρτζίνια στις 16 Ιουνίου του 1977. Είχε νυμφευθεί το 1947 την Μαρία Λουΐζε φον Κίστορπ (Maria Luise von Quistorp), εξαδέλφη του από την πλευρά της μητέρας του, και είχαν τρία παιδιά
ΠΗΓΗ :   http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: