Κουρκουμάς vs εγκεφαλικού και χολής

Κουρκουμάς vs εγκεφαλικού και χολής
Ο κουρκουμάς, ένα δημοφιλές υλικό, κυρίως, της ινδικής κουζίνας, το οποίο προσδίδει πικάντικη γεύση στα φαγητά, έχει μία ακόμα ιδιότητα:
 

Κάποια από τα συστατικά του αποδείχθηκε ότι είναι ιδιαίτερα επωφελή σε άτομα που έχουν υποστεί εγκεφαλικό, βοηθώντας τα να ανανήψουν γρηγορότερα και περιορίζοντας τις κινητικές βλάβες. Η χρήση του για ιατρικούς λόγους είναι γνωστή εδώ και αιώνες στην Ινδία.

Ο κουρκουμάς (turmeric), το γνωστό μπαχαρικό, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χολής, τα οποία συχνά οδηγούν σε κίρρωση του ήπατος.
 

Το μπαχαρικό αυτό, που καλλιεργείται σε πολλές χώρες της Ασίας, ονομάζεται και σαφράν των Ινδιών και οι ερευνητές του έχουν αποδώσει ήδη αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
 

Ομάδα ερευνητών από την Αυστρία και τις ΗΠΑ θέλησαν να εξακριβώσουν … 

αν αυτές οι ιδιότητες έχουν αποτέλεσμα στις ασθένειες των χοληδόχων πόρων που αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα προκαλούν κίρρωση του ήπατος.
 

Μετά από πειράματα που έκαναν σε γενετικά τροποποιημένα ποντίκια, στα οποία χορήγησαν σε μορφή τροφής κουρκουμά, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μπαχαρικό αυτό μειώνει σε σημαντικό βαθμό τις βλάβες του ήπατος.
 

Τα αποτελέσματα των ερευνών μπορεί να είναι οι βάσεις μιας «πολλά υποσχόμενης θεραπευτικής προσέγγισης», επισημαίνουν οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Μίκαελ Τράουνερ από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Γκράτς.

πηγή : www.iator.gr
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: