Βρέθηκε πλοίο του μογγολικού στόλου του 1281 | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Βρέθηκε πλοίο του μογγολικού στόλου του 1281

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
11 Φεβρουαρίου 2014 22:54:00

Καλύφθηκε από άμμο και διατηρήθηκε σε καλή κατάσταση

Σκαρί από πλοίο που ανήκε στον ιαπωνικό στόλο το 1281 έκανε σήμερα το γύρο του κόσμου και προβλήθηκε από έγκυρες ειδησεογραφικές σελίδες όπως αυτή του CNN.
Πρόκειται για τον εντοπισμό τμήματος 12 μέτρων από τον σκελετό πλοίου, που βρέθηκε ένα μέτρο κάτω από τον βυθό της θάλασσας και 25 μέτρα από την ακτή του Ναγκασάκι.
Ο «καμικάζι» είναι ένα είδος ανέμου ο οποίος κατέστρεψε τους μογγολικούς στόλους του Κουμπλάι Χαν, εγγονού του Τζέκινγκς Χαν και ιδρυτή της Δυναστείας των Γουάν, η οποία μεταξύ 1271 και 1368
 
 κυβέρνησε μια τεράστια περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της σημερινής Κίνας και Μογγολίας.
Σύμφωνα με τον Γιοσιφούμι Ικέντα, καθηγητή αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ryukyus στην Οκινάουα και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, το τμήμα του σκαριού από τον καταποντισμένο μογγολικό στόλο θα βοηθήσει τους επιστήμονες στην ανασύσταση του 20μετρου πολεμικού πλοίου.
Η προσπάθεια ωστόσο δεν θα είναι εύκολη. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Ικέντα και οι υπόλοιποι επιστήμονες σκοπεύουν να επεκτείνουν τις έρευνές τους, ώστε να συγκεντρώσουν κι άλλες πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν στο εγχείρημα αυτό. Στα άμεσα σχέδια των ειδικών, πάντως, δεν είναι η ανέλκυση του ναυαγίου, αλλά η διατήρησή του με τη χρήση διχτυών.
Το ναυάγιο, που ανακαλύφθηκε με τη βοήθεια υπερηχητικών συσκευών, είναι το πρώτο αυτής της περιόδου που έχει άθικτο σκελετό και σανίδες οι οποίες εξακολουθούν να είναι καρφωμένες πάνω στην καρίνα του πλοίου.
Το εύρημα είναι σε καλή κατάσταση, έχει συντηρηθεί ακόμα και το χρώμα των σανίδων, ένα υπόλευκο γκρι-, γεγονός που οφείλεται στο ότι ήταν καλυμμένο με άμμο.
Περισσότερα από 4.000 αντικείμενα, όπως κεραμικά όστρακα, τούβλα, οβίδες και λίθινες άγκυρες, που βρέθηκαν στην περιοχή του ναυαγίου, σχετίζονται με τον στόλο των Μογγόλων. 
 
ΠΗΓΗ : http://araxtoikailight.blogspot.com


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: