Πώς έφθασαν τα βαρέα όπλα της Μοίρα Καταδρομών στη Κύπρο το 1974! … | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Πώς έφθασαν τα βαρέα όπλα της Μοίρα Καταδρομών στη Κύπρο το 1974! …

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ
22 Ιουλίου 2013 15:54:00

Μια άγνωστη πτυχή της αποστολής των ”ΝΙΚΗ  74 ”! 
Πως ο  Ηρωικός  Επισμηναγός  Πετρουλάκης Πιλότος του 17 αεροσκάφους  παράκουσε τις διαταγές του ΓΕΑ και έσωσε τους Καταδρομείς και το αεροδρόμιο της Λευκωσίας !
Νύχτα στη Σούδα έχουν απογειωθεί για την Κύπρο 14 αεροσκάφη  το 15πεμτο  Αεροσκάφος μπαίνει στο διάδρομο απογειώσεων έτοιμο για απογείωση ώρα 00:01 … Υπήρχε εντολή απο το ΓΕΑ όσα αεροσκάφη  απογειωθούν με τα τα μεσάνυχτα να μην το κάνουν γιατί δεν θα υπήρχε χρόνος επιστροφής !


 
Ο πιλότος του 15πεμτου αεροσκάφους (τυπικός 😉 ρωτάει μέσου ασυρμάτου το πύργο ελέγχου αν θα απογειωθεί ή όχι, μετά από παρέλευση 4  λεπτών ο πύργος δίνει εντολή να μην απογειωθούν τα υπόλοιπα αεροσκάφη υπακούει ο 15πέμπτος και ο 16έκτος … εκείνη τη στιγμή ο ηρωικός Πιλότος του 17 έβδομου αεροσκάφους κλείνει τον ασύρματο τραβάει πίσω τον μοχλό των καυσίμων ορμάει στον χωματόδρομο και μπαίνει μπροστά από τα προπορευόμενα αεροσκάφη ! 

52-187 ΝΙΚΗ:17 00.17
00.25;
Πετρουλάκης Ευάγγελος
Παπασταματίου Νικόλαος
Γραμματικός Ιωάννης
Καραταϊρης Σωτήριος
Επισμηναγός
Επισμηναγός
Αρχισμηνίας
Ανθυπασπιστής
Κυβερνήτης
Συγκυβερνήτης
 
Ραδιοναυτίλος
 
Μηχανικό
 ς
Το τελευταίο αεροσκάφος που
έφυγε απο την Σούδα και έξω
απο τα χρονικά όρια των
απογειώσεων.
Ο Πιλότος απογειώνεται και έσωσε την μονάδα των καταδρομών της Κύπρου μετέφερε μόνο τα βαρέα όπλα της  Μονάδος που τα είχε φορτώσει αυτός και το πλήρωμα του όταν του το ζήτησε διοικητής Παπαμελετίου κόντρα στις διαταγές να μην πάρουν βαρέα όπλα !
Αυτά τα όπλα ήταν εκείνα που έσωσαν την μονάδα και το αεροδρόμιο της Λευκωσίας !
Είχε όλα τα πολυβόλα ,τα αντιαρματικά τα πυρομαχικά τους τα ΠΑΟ και τα τυφέκια των Ελεύθερων σκοπευτών …
Για την Ιστορία εκείνοι  οι Πιλότοι που δεν βρήκαν δήθεν την Κύπρο και γ

  ΝΙΚΗ13 23.58 Νικολάου Βασίλειος
Χατζηδάκης Γεώργιος
Κλεφτογιάννης Αντώνιος
Γκορέζης Βασίλειος
Αντισμήναρχος
Σμήναρχος
Αρχισμηνίας
Ανθυπασπιστής
Κυβερνήτης
Συγκυβερνήτης
Ραδιοναυτίλος
Μηχανικός
Διοικητής τηε 354 ΜΤΜ
Ακύρωσε την αποστολή, προσγειώθηκε στην Ρόδο.

γύρισαν πίσω !!!  Έγιναν  και Αρχηγοί της Αεροπορίας 
Ενώ οι ήρωες δεν έφτασαν ούτε στο ΑΤΑ …Για να μην ξεχνιόμαστε γιατί εμείς εδώ στην Ελλάδα το έχουμε στο αίμα μας να πελεκάμε τονκαλύτερο !

 
Αλήθεια γνωρίζει κάποιος να μας πεί ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ  Πτέραρχος Τζογάνης σε ποιό  Αεροσκάφος  ήταν ; και που προσγειώθηκε 
 

ΠΗΓΗ : http://www.pseed.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: