Η Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα λίγο πιο πάνω από τα “σκουπίδια” | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Η Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα λίγο πιο πάνω από τα “σκουπίδια”

14 Μαΐου 2013 21:07:00

 

 

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας και συγκεκριμένα αναβάθμισε σε ξένο και εγχώριο νόμισμα σε B- από CCC, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που αναβαθμίζει η ικανότητα της Ελλάδας.

Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε B- από CCC, με “σταθερή” προοπτική, επικαλούμενος την πρόοδο που έχει επιτελέσει η χώρα στις προσπάθειες για την μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος και στην απομάκρυνση του κινδύνου για έξοδό της από την ευρωζώνη.

«Το τίμημα ήταν υψηλό όσον αφορά την απώλεια της παραγωγικότητας και την άνοδο της ανεργίας και η ικανότητα ανάκαμψης τελεί ακόμη υπό αμφισβήτηση», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο οίκος.

«Μολαταύτα, η απομείωση του κρατικού χρέους και η χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων έχουν ωθήσει σε υψηλό τριετίας το οικονομικό κλίμα που καταγράφει η κεντρική τράπεζα και ο κίνδυνος εξόδου από την ευρωζώνη έχει υποχωρήσει», προσθέτει ο Fitch.

Η προοπτική της αξιολόγησης παραμένει σταθερή, δηλώνει ο οίκος Fitch. Ο οίκος προβλέπει για φέτος μικρότερη από το προβλεπόμενο ύφεση, στο 4,3%, ενώ για το 2014 πιθανολογεί ισχνή ανάκαμψη σε συμφωνία με τις προβλέψεις του ΔΝΤ και της ΕΕ.
ΠΗΓΗ : NEWSIT


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: