Ρωσικός δορυφόρος συγκρούστηκε με θραύσμα ενός κινέζικου δορυφόρου
Ρωσικός δορυφόρος συγκρούστηκε με θραύσμα ενός κινέζικου δορυφόρου

          
Ο ρωσικός δορυφόρος «BLITS» συγκρούστηκε με θραύσμα του κινέζικου μετεωρολογικού δορυφόρου «Fengyun-1C» αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, η μάζα του θραύσματος μπορεί να ήταν μόλις 0,08 γραμμάρια. Ωστόσο, αυτό ήταν αρκετό, ώστε να αλλάξουν απότομα οι παράμετροι της τροχιάς του δορυφόρου μάζας 7,5 κιλών. Αυτή είναι η δεύτερη στην ιστορία περίπτωση σύγκρουσης τεχνητών αντικειμένων σε τροχιά.


Ο δορυφόρος «BLITS» (BLITS – Ball Lens In The Space) είναι μία γυάλινη σφαίρα-ανακλαστήρας, σχεδιασμένος για να λειτουργεί με το διεθνές σύστημα ανίχνευσης λέιζερ.
Το «Fengyun-1C» ήταν μία συσκευή, η οποία είχε διαλυθεί σε πολλά κομμάτια το 2007 κατά τη διάρκεια δοκιμής της Κίνας του αντιδορυφορικού όπλου.Θα απαιτηθούν πρόσθετες παρατηρήσεις, ώστε να προσδιοριστεί η έκταση της ζημιάς στον «BLITS» και η σκοπιμότητα της περαιτέρω χρήσης του.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: