Η ελληνική μυθολογία στα νέα τραπεζογραμμάτια της ΕΚΤ
Η ελληνική μυθολογία στα νέα τραπεζογραμμάτια της ΕΚΤ

Την ελληνική μυθολογία επιστρατεύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να ενισχύσει την ασφάλεια των τραπεζογραμματίων της.

Η ΕΚΤ θα χρησιμοποιήσει μια εικόνα από την ελληνική μυθολογία για να βελτιώσει την ασφάλεια στα νέα τραπεζογραμμάτια ευρώ, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα του το Bloomberg επικαλούμενο τέσσερα άτομα με γνώση των σχεδίων.

Αυτό συμβαίνει ακόμα και ενώ η σχεδόν χρεοκοπημένη Ελλάδα τροφοδοτεί την κρίση χρέους που απειλεί το μέλλον του ενιαίου νομίσματος, σχολιάζει το πρακτορείο.

Η Ευρώπη, η πριγκίπισσα της Φοινίκης την οποία απήγαγε ο Δίας και έδωσε το όνομα της στην ήπειρο, θα αντικαταστήσει τα αρχιτεκτονικά σχέδια στο υδατογράφημα των νέων τραπεζογραμματίων, τα οποία η ΕΚΤ θέλει να παρουσιάσει το επόμενο έτος, αναφέρουν στο πρακτορείο οι αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η ΕΚΤ προσκάλεσε εταιρείες δημοσίων σχέσεων να βοηθήσουν για την παρουσίαση των νέων τραπεζογραμματίων, ενώ απέρριψε τις ανησυχίες για τη χρήση της εικόνας της Ευρώπης σε μια περίοδο που οι επενδυτές αναρωτιούνται αν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, αναφέρουν δύο από τις πηγές στο πρακτορείο.

Η χρήση μιας εικόνας που συμβολίζει τα θεμέλια και την ιστορία της Ευρώπης και υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα μπορεί να ενισχύσει το μήνυμα πολιτικών ηγετών όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel ότι το ευρώ είναι ένα νόμισμα ενότητας, σχολιάζει το Bloomberg και προσθέτει: Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα πυροδότησε την κρίση χρέους η οποία διόγκωσε το κόστος δανεισμού για κυβερνήσεις από τη Ρώμη μέχρι το Δουβλίνο, οδηγώντας σε ύφεση τουλάχιστον πέντε οικονομίες και απειλώντας με διάλυση τη νομισματική ένωση.

Η ΕΚΤ σχεδιάζει να παρουσιάσει τα σχέδια της τον Νοέμβριο και να εκδώσει τα πρώτα τραπεζογραμμάτια των 5 ευρώ το Μάιο, αναφέρουν δύο από τις πηγές.

Πηγή:www.capital.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: