Θρησκευτικός «φανατισμός» το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου; | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Θρησκευτικός «φανατισμός» το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου;

4 Αυγούστου 2012 18:31:00

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι συγγραφείς των σχολικών βιβλίων έχουν βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, λόγω των ιστορικών ανακριβειών ή ακόμα και των αναληθειών που περιλαμβάνουν τα εν λόγω εγχειρίδια.Ωστόσο, το ατόπημα των συντακτών του βιβλίου Γεωγραφίας της Στ’ Δημοτικού, που αντικρίζουν οι μαθητές επισκεπτόμενοι την 70η σελίδα, είναι άνευ προηγουμένου.

Συγκεκριμένα, παράθεμα που σχετίζεται με το θρησκευτικό φανατισμό και τα δεινά που έχει προκαλέσει στην ανθρωπότητα συνοδεύεται από φωτογραφία της μονής Αρκαδίου υπονοώντας -προφανώς- ότι το ολοκαύτωμα του 1866 δεν αποτελεί μία υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας ενός σκληρά δοκιμαζόμενου λαού, αλλά μια πράξη τυφλού θρησκευτικού μίσους.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά παραδειγμάτων πράξεων μισαλλοδοξίας, μεταξύ των οποίων η καύση ανθρώπων στην πυρά, η Ιερά Εξέταση και οι Σταυροφορίες, ιστορικών γεγονότων, που με κανένα τρόπο δεν θα μπορούσαν να συσχετιστούν με την ηρωική πράξη του Κωστή Γιαμπουδάκη.

Μάλιστα, η συντακτική ομάδα δεν σταματά εκεί, καθώς προτρέπει τους μαθητές, σε ερώτηση που ακολουθεί, να προτείνουν και οι ίδιοι παραδείγματα, τα οποία θα ανακαλέσουν από τη μνήμη τους… με τη βοήθεια της φωτογραφίας!

Πηγή: apodimoi-krites.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: