Το διαστημικό σκάφος μυστήριο των ΗΠΑ επιστρέφει στη Γη


Το διαστημικό σκάφος μυστήριο των ΗΠΑ επιστρέφει στη Γη

Πρόκειται για ένα διαστημόπλοιο μυστήριο. Άλλωστε το αμερικανικό Πεντάγωνο δεν δίνει καμία πληροφορία γι’ αυτό ή την αποστολή του.
Ένα διαστημόπλοιο UAV, το οποίο ένας Θεός γνωρίζει τι μεταφέρει και τι δυνατότητες έχει. Οι φήμες λένε ότι μεταφέρει συστήματα λέηζερ υψηλής ισχύος που μπορούν να καταστρέψουν εχθρικούς δορυφόρους ή και βαλλιστικά βλήματα

Πρόκειται για το X-37B το οποίο είναι ένα είδος μη επανδρωμένου διαστημικού λεωφορείου και το οποίο έχει τη δυνατότητα να επαναχρησιμοποιείται. Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν αναμένεται να επιστρέψει στη Γη κάποια στιγμή μέχρι μέσα Ιουνίου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και άλλους τεχνικούς παράγοντες.

Ως προς για το τι ακριβώς κάνει, αυτό δεν το ξέρει κανείς. Η ίδια η η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία αναφέρει απλώς ότι κάνει δοκιμές προκειμένου να αναπτύξει την διαστημική της τεχνολογία. Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον ότι αντί για τις 270 που είχαν ανακοινωθεί τελικά έμεινε σε τροχιά 455 ημέρες.

Επίσης όπως επεσήμαναν ερασιτέχνες παρατηρητές, η πορεία του ήταν τέτοια που λογικά θα κατασκόπευε τον, επίσης μη επανδρωμένο, κινεζικό διαστημικό σταθμό Tiangong-1.

Υπάρχει όμως και μια τρίτη ακόμη πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή. Υποστηρίζεται ότι τόσο το αμερικανικό σκάφος όσο και ο Tiangong-1 δεν έχουν λόγο να βρίσκονται στη συγκεκριμένη τροχιά. Η υπόθεση λοιπόν είναι ότι οι δύο υπερδυνάμεις μάλλον εντόπισαν «κάτι ενδιαφέρον» και το οποίο προσπαθούν να ερευνήσουν καλύτερα…  

Το διαστημικό σκάφος μυστήριο των ΗΠΑ επιστρέφει στη Γη

Εκτοξεύθηκε τον Μάρτιο το 2011 και βέβαια ακόμα χαρακτήζεται ως πειραματικό όχημα. Η κατασκευάστρια εταιρεία Boeing μιλάει για Όχημα Τροχιακής Δοκιμής(OTV) για λογαριασμό του Γραφείου Άμεσων Δυνατοτήτων της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας». 

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ. Το πρώτο OTV είχε εκτοξευθεί τον Απρίλιο του 2010 για μία διάρκεια περίπου οκτώ μηνών και είχε προσγειωθεί στην αεροπορική βάση Βάντεμπεργκ τον Δεκέμβριο. 

Η αμερικανική εταιρεία Boeing κατασκευαστής του μη επανδρωμένου επαναχρησιμοποιήσιμου τροχιακού οχήματος X-37B εξετάζει το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας νέας μεγαλύτερης έκδοσης του οχήματος ικανής να μεταφέρει αστροναύτες. 
ΠΗΓΗ : www.egklimatikotita.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: