ΜΗΠΩΣ Η ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ; | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

ΜΗΠΩΣ Η ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΛΛΑΔΑ, ΦΥΣΗ
17 Απριλίου 2012 19:53:00


ΧΑΝΙΑ: AΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ.

Άσκηση προσομοίωσης με δυνάμεις πεδίου από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Κύπρο, με θέμα «Τσουνάμι μετά από… ισχυρό σεισμό στη Μεσόγειο» πραγματοποιήθηκε Δευτέρα και Τρίτη 25 Οκτωβρίου στην Κρήτη

Σκοπός της άσκησης που φέρει την ονομασία «POSEIDON 2011» είναι να επιβεβαιώσει και να βελτιώσει τις διαδικασίες Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετώπιση παλιρροιακού κύματος (τσουνάμι) μετά από καταστροφικό σεισμό μέσα από τη συνεργασία και το συντονισμό των φορέων Πολιτικής Προστασίας σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τη 2η μέρα εξέλιξης της άσκησης συγκλήθηκε και λειτούργησε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, υπό τη διεύθυνση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Βουλγαράκη, και τη συνεργασία του Δημάρχου Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη, καθώς το φαινόμενο επιλέχθηκε να πλήξει κύρια το Δήμο Χανίων.

Η άσκηση αντιμετωπίσθηκε ως πραγματικό συμβάν και ακολούθησε τα επιχειρησιακά στάδια, από την αναγγελία του φαινομένου, την κινητοποίηση των δυνάμεων, τη συνδρομή ξένης βοήθειας, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, και όποια άλλη ενέργεια προβλεπόταν.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν και τα 3 σώματα Στρατού, η Ελληνική Αστυνομία και η Πυροσβεστική, οι Υπηρεσίες της Π.Ε. Χανίων και του Δήμου Χανίων, το ΕΚΑΒ, ο Ερυθρός Σταυρός με το Σώμα Σαμαρειτών, η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ.

Την άσκηση παρακολούθησαν παρατηρητές από Ελλάδα, Γαλλία και Κύπρο, υπό τον συντονισμό του καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Κώστα Συνολάκη.

Αναρωτιόμαστε αν η άσκηση για το Τσουνάμι που είχε διεξαχθεί στα Χανιά με την συνδρομή των 3 κλάδων των Ε.Δ και των Σ.Α είχε τελικά κάποιο νόημα.. Εικασίες κάνουμε και δεν θέλουμε να τρομοκρατήσουμε κανέναν.. 
Όμως αρκετά περίεργη σύμπτωση δεν νομίζετε;;


ΠΗΓΗ : worldjudge2012


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: