Ιρανικό πετρέλαιο τέλος για την Ελλάδα
Ιρανικό πετρέλαιο τέλος για την Ελλάδα

 Το Ιράν δεν εξάγει πλέον πετρέλαιο προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας Ροστάμ Γασέμι, προσθέτοντας ωστόσο ότι «το Ιράν δεν συναντά κανένα πρόβλημα στην πώληση του πετρελαίου του και των πετρελαϊκών του προϊόντων».

Δεύτερη χώρα του ΟΠΕΚ, το Ιράν παράγει 3,5 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως και εξάγει περί τα 2,5 εκατομμύρια. Το Ιράν εξήγε κατά μέσο όρο 100.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως στην Ελλάδα το 2011, που αντιστοιχεί το εν τρίτον των ελληνικών εισαγωγών πετρελαίου.

Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Ενέργειας δήλωσε ότι η Ελλάδα αναζητεί εναλλακτικές πηγές τροφοδοσίας μετά το εμπάργο που επιβλήθηκε κατά της Τεχεράνης από την Ευρωπαϊκή Ενωση, και το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου.

Η Ελλάδα προσπαθεί να αυξήσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία, το Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία και τη Λιβύη, από όπου προμηθευόταν πετρέλαιο τον περασμένο χρόνο, αλλά σε μικρότερες ποσότητες σε σχέση με το ιρανικό πετρέλαιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΠΗΓΗ : www.citypress.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

1 thought on “Ιρανικό πετρέλαιο τέλος για την Ελλάδα

  1. Άλλη μια ευκαιρία για κερδοσκοπία πάνω στα καύσιμα. Ήδη η τιμή της βενζίνης στο πρατήριο δίπλα στο σπίτι μου έφτασε τα 1,840 Ε/lt.
    Περαστικά μας.
    Εγώ πάντως έχω βάλει υγραέριο LPG στο αυτ/το και πάω με το μισό κόστος εδώ και 15 μήνες….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: