Επαναπατρίστηκε η πολύτιμη Επιγραφή της Γόρτυνας | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Επαναπατρίστηκε η πολύτιμη Επιγραφή της Γόρτυνας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ
29 Μαρτίου 2012 12:56:00

H Μεγάλη Επιγραφή της Γόρτυνας, η οποία ανακαλύφθηκε το 1884 στην αρχαία Γόρτυνα της Κρήτης από τον Ιταλό αρχαιολόγο Φεντερίκο Άλμπερ, αποτελεί την πρώτη κωδικοποίηση νομικού κειμένου του ευρωπαϊκού πολιτισμού, συντεταγμένου στην ελληνική γλώσσα!

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά επιγραφικά μνημεία, το οποίο αποτελεί δωρεά της νομαρχίας της ιταλικής Περιφέρειας του Τρέντο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και από σήμερα βρίσκεται εντοιχισμένη σε κοιλότητα του τοιχώματος έξω από την αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου της Βουλής.


Ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, κατά την εκδήλωση παρουσίασης του έργου, συνεχάρη τους συντελεστές της πρωτοβουλίας εστιάζοντας στην σημασία των παραδοσιακά άριστων και διαχρονικά στενών πολιτισμικών σχέσεων ανάμεσα στον ελληνικό και τον ιταλικό λαό, δηλώνοντας:

«Το σημαντικό αυτό μνημείο του αρχαίου –και ταυτόχρονα του ευρωπαϊκού– νομικού πολιτισμού αποτελεί πολύτιμη πηγή γνώσης για τις αρχές δικαίου, τον τρόπο νομοθετικής ρύθμισης των ιδιωτικών έννομων σχέσεων, τη μορφή της πολιτειακής οργάνωσης και την έννοια της δικαιοσύνης, στην ισχυρή περιοχή της δωρικής Κρήτης τη χρονική περίοδο από τον 7ο έως και τον 4ο αιώνα π.Χ.».

ΠΗΓΗ :  defencenet.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: