Το Υπουργείο Οικονομικών ανακάλυψε ότι η γερμανική Hochtief δεν δεν έχει αποδώσει ΦΠΑ εδώ και 10 χρόνια! | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακάλυψε ότι η γερμανική Hochtief δεν δεν έχει αποδώσει ΦΠΑ εδώ και 10 χρόνια!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
26 Μαρτίου 2012 08:42:00


 


Τις αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων αναμένει το υπουργείο Οικονομικών για τις οφειλές της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. από ΦΠΑ.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ, έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αποκαλύπτει ότι η εταιρεία, ερμηνεύοντας το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, ”θεώρησε ότι ο ΦΠΑ εκπίπτει στο σύνολό του και εξέπεσε τον ΦΠΑ που επιβάρυνε έξοδα φιλοξενίας και ψυχαγωγίας, δεν εφάρμοσε τις διατάξεις του κώδικα περί ΦΠΑ, περί προσδιορισμού του εκπιπτόμενου φόρου σε περίπτωση κοινών εισροών και δεν διενήργησε διακανονισμό παγίων”.

Το αποκαλυπτικό έγγραφο για τις οφειλές της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε., στην οποία κύριος μέτοχος είναι η γερμανική Hochtief, διαβιβάστηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, προς απάντηση ερώτησης που είχε απευθύνει στο υπουργείο ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Γιώργος Ανατολάκης, με την οποία έχει καταγγείλει ότι ”δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ επί 10 χρόνια οι Γερμανοί μέτοχοι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών”.

 

Ο βουλευτής έχει καλέσει το υπουργείο Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή για το ύψος του ΦΠΑ μαζί με τις προσαυξήσεις, που ενώ έχει εισπράξει η εταιρεία από τους πελάτες της δεν τον έχει αποδώσει στο ελληνικό δημόσιο, για το πόσοι φορολογικοί έλεγχοι έχουν διενεργηθεί τα τελευταία 10 χρόνια στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και αν λαμβάνει φορολογική ενημερότητα η εταιρεία από τη στιγμή που δεν αποδίδει τον ΦΠΑ που εισπράττει.

Ο κ. Οικονόμου στο έγγραφό του αναφέρει ότι οι φορολογικές αρχές διενήργησαν έλεγχο για τις χρήσεις των ετών 2001 – 2003, ο οποίος καταλόγισε ΦΠΑ με τους προβλεπόμενους πρόσθετους φόρους εκδίδοντας πράξεις προσδιορισμού ΦΠΑ. Μεταξύ των πράξεων αυτών, μάλιστα, εκδόθηκαν και οριστικές πράξεις μετά από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως ενημερώνει όμως ο αναπληρωτής υπουργός, η εν λόγω εταιρεία προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια κατά των πράξεων προσδιορισμού του ΦΠΑ και κατέβαλε το 10% του αμφισβητούμενου κύριου και πρόσθετου φόρου για προσφυγές πριν από τη δημοσίευση του Ν. 3842/2010 και 25% για προσφυγές μετά τη δημοσίευση του Ν. 3842/2010, τα οποία βεβαιώθηκαν από τη φορολογική αρχή. Επίσης υπέβαλε και αίτηση για την υπαγωγή σε διαιτησία ενώπιον του The London Court of International Arbitration και αναμένεται η σχετική απόφαση.

Για τις χρήσεις 2004 – 2009, όπως ενημερώθηκε το υπουργείο Οικονομικών από τη Δ.Ο.Υ. μεγάλων επιχειρήσεων διενεργήθηκε τακτικός έλεγχος ο οποίος ολοκληρώθηκε οριστικά τον Ιούλιο του 2011 και έχουν εκδοθεί οι σχετικές πράξεις προσδιορισμού του φόρου και έχουν κοινοποιηθεί, κατά των οποίων επίσης η εταιρεία προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια.

”Από τα παραπάνω προκύπτει ότι για τις χρήσεις 2001 – 2009 αναμένονται οι αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων, με τις οποίες θα προσδιοριστεί το ύψος των κύριων και πρόσθετων φόρων”, ενημερώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και διαβεβαιώνει ότι ”κανένας συμψηφισμός δεν έχει διενεργηθεί από επιστροφή ΦΠΑ, με βεβαιωμένες ή μη υποχρεώσεις της εταιρείας προς τη Δ.Ο.Υ. μεγάλων επιχειρήσεων, μέχρι την 21η./2/2012”. Ο κ. Οικονόμου ενημερώνει επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσωρινός έλεγχος ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων για τη χρήση 2011.

Πηγή: euro2day.gr

Διαβαστε επισης :  Ζητάν 325εκ. Ευρώ… Ορίστε…

 


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: