Σαντορίνη Ώρα Μηδέν ! Το έδαφος αλλάζει μορφή

 Οι Κώστας Παπαζάχος, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Andtrew Newman, Πάνος Ψιμούλης, Βάσο Σαλτογίαννη και άλλοι έγκριτοι επιστήμονες έχουν δημοσιεύσει στις 6 Μαρτίου του 2012 στο ειδικό site GRL, άρθρα τους για τα τελευταία γεωλογικά φαινόμενα που παρατηρούνται στην Σαντορίνη.

Σαντορίνη Ώρα Μηδέν ! Το έδαφος αλλάζει μορφή

Μετά από περίπου 60 χρόνια σεισμικής ησυχίας μέσα στην καλντέρα της Σαντορίνης, τον Ιανουάριο του 2011 το ηφαίστειο ξύπνησε με μια σημαντική σεισμική δραστηριότητα και ταχέως αναπτυσσόμενη ακτινική παραμόρφωση.

Η παραμόρφωση αυτή απεικονίζεται από ένα πυκνό δίκτυο 19 τοπογραφικών σταθμών και 5 σταθμούς GPS, που δείχνουν ότι, από τις 21 Ιανουαρίου 2012, το ηφαίστειο έχει………

επεκταθεί και πλευρικά από ένα σημείο μέσα στο βόρειο τμήμα της καλντέρας από περίπου 140 mm και επεκτείνεται σε 180 χιλιοστά / yr.

Μια σειρά από σφαιρικά μοντέλα, δείχνει ότι η πηγή δεν μετακινείται, αλλά παραμένει περίπου σε 4 χιλιόμετρα βάθος και έχει επεκταθεί κατά 14 εκατ. m3, δεδομένου ότι η υπόγεια συγκέντρωση μάγματος άρχισε.

Αν παρατηρήσει κανείς την τρέχουσα παραμόρφωση που είναι πρωτοφανή για την Σαντορίνη, δείχνει πως η έκρηξη είναι επικείμενη ! Φυσικά σε παρόμοιες Καλδέρες έχουν καταγραφεί ανάλογες δραστηριότητες χωρίς όμως να δώσουν έκρηξη.

Σαντορίνη Ώρα Μηδέν ! Το έδαφος αλλάζει μορφή

Στο μεταξύ, το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο, για την παρακολούθηση φυσικών καταστροφών RSOE EDIS, με έδρα την Ουγγαρία, στις 14 Δεκεμβρίου του 2011 συμπεριέλαβε το υποβρύχιο ηφαίστειο Κολούμπο της Σαντορίνης, στις εν δυνάμει απειλές για φυσική καταστροφή.

Στις 14 Μαρτίου του 2012 το συμπεριέλαβε στον πίνακα με τις αναμενόμενες φυσικές καταστροφές.

Πάρα πολλά ξένα site ασχολούνται με το θέμα και φυσικά οι Έλληνες επιστήμονες παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του, όποτε και δεν πρέπει να δημιουργείτε πανικός απλά να καταγράφονται οι εξελίξεις και ο κόσμος να είναι ενημερωμένος σωστά.

Σαντορίνη Ώρα Μηδέν ! Το έδαφος αλλάζει μορφή
Σαντορίνη Ώρα Μηδέν ! Το έδαφος αλλάζει μορφή

ΠΗΓΗ : www.apocalypsejohn.com

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

1 thought on “Σαντορίνη Ώρα Μηδέν ! Το έδαφος αλλάζει μορφή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: