ALERT :Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών σε πολεμική επάνδρωση
Και ενώ μιλάμε για PSI και νεους πολιτικους η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών είναι από το πρωί σε κατάσταση Πολεμικής Επάνδρωσης. Δεν θα δεχτώ ότι δεν ισχύει. Το έχω τσεκάρει με 4 διαφορετικούς αξιωματικούς . Από τις 2.00 μ.μ δεν σηκώνουν ούτε τηλέφωνα.

Και λίγα λόγια για την Ταξιαρχία

32η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ “ΜΟΡΑΒΑΣ”

ALERT :Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών σε πολεμική επάνδρωση
32η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ “ΜΟΡΑΒΑΣ”

-505 ΤΠ/Ν (Κ.Ε. Νεοσυλλέκτων)
-521 ΤΠ/Ν
-575 ΤΠ/Ν
-ΛΣ/32ης ΤAΞ ΠΝ
-32η ΙΜΑ
-32η ΜΠΠ
-32ος ΛΜΧ
-32η ΠΕΑ/ΑΠ
-32ος ΛΔΒ
-32ο TYΠ

– ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
Οι μονάδες- ανεξάρτητες υπομονάδες της ταξιαρχίας διεξάγουν εκπαίδευση σύμφωνα με τις Γενικές Οδηγίες Εκπαιδεύσεως/ΓΕΣ και τις Ειδικές Οδηγίες Εκπαιδεύσεως της Διευθύνσεως Ειδικών Δυνάμεων. Τα τάγματα πεζοναυτών και μερικώς οι υπόλοιπες μονάδες-ανεξάρτητες, υπομονάδες εκπαιδεύονται με έμφαση στα αντικείμενα πεζοναυτών και καταδρομών.

ALERT :Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών σε πολεμική επάνδρωση  – ΙΣΤΟΡΙΑ:
Μετά το τέλος του B’ Π.Π. έγιναν αρκετές προσπάθειες οργάνωσης μονάδων ανάλογων των Πεζοναυτών, που όμως δεν καρποφόρησαν. Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 δημιουργήθηκαν δοκιμαστικά τμήματα πεζοναυτών και μετά την ικανοποιητική τους απόδοση σε διάφορες ασκήσεις αποφασίστηκε η δημιουργία ενός σώματος Πεζοναυτών οργανωμένου με βάση τα αμερικάνικα πρότυπα. Έτσι, στα τέλη του 1967 το 32ο Σύνταγμα Πεζικού μετονομάζεται σε 32ο Σύνταγμα Πεζοναυτών και αλλάζει η δομή του. Το 1974 το Σύνταγμα αναδιοργανώνεται και λαμβάνει μορφή Ταξιαρχίας (32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών) προικοδοτούμενο με μέσα υποστήριξης που αυξάνουν την ισχύ του.
– ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ
Το έμβλημα αυτό μαζί με τα επιράμματα “ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ” είχε καθιερωθεί από το ΓΕΣ για τις αντίστοιχες Μονάδες από το έτος 1971. Μαζί όμως με τον μπερέ μπλε χρώματος θεωρείται ως έμβλημα των Ειδικών Δυνάμεων από το έτος 1976, εποχή που οι Μονάδες Πεζοναυτών εντάχθηκαν οργανικά στη Διοίκηση Καταδρομών. Είναι σχήματος μεσαιωνικής ασπίδας μπλε χρώματος και η παράσταση πάνω σε αυτό συμβολίζει το αρχαίο πλοίο “ΑΡΓΩ”, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον μυθικό ηρώα Ιάσονα, γιο του βασιλιά της Ιωλκού Αίσονα, κατά την Αργοναυτική Εκστρατεία του στη Μαύρη Θάλασσα για την αρπαγή του “χρυσόμαλλου δέρατος” από τη μυθική Κολχίδα. Η επιχείρηση αυτή θεωρείται ως η πρώτη αμφίβια στην Ελληνική Μυθολογία. Οι δύο λέξεις στην κορυφή του εμβλήματος “ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ” αποτελεί τμήμα της φράσης “Θαρσείν χρή ταχ΄ αύριον έσετ΄ άμεινον”, που σημαίνει “Πρέπει να έχετε θάρρος ίσως αύριο να είναι καλύτερα”τη φράση αυτή είπε η θεά Αθηνά, δια του στόματος του πολυμήχανου Οδυσσέα, στους Έλληνες που πολιορκούσαν την Τροία, όταν αυτοί ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους, με αποτέλεσμα να εμψυχωθούν και να την καταλάβουν με την καταδρομική επιχείρηση “ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ”.
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: