Το έλλειμμα του 2009 ήταν απόρροια έξωθεν χειραγώγησης
ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΙΝΕ 27 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ 2010.

Το έλλειμμα του 2009 ήταν απόρροια έξωθεν χειραγώγησης  Στην ίδια γραμμή με τα λεγόμενα της Ζωής Γεωργαντά κινήθηκε και η χτεσινή κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Νικόλαου Λογοθέτη όσον αφορά την διόγκωση του ελλείμματος του 2007. Σύμφωνα με τον Νικόλαο Λογοθέτη η αύξηση του καταγεγραμμένου ελλείμματος για το 2009 ήταν «απόρροια έξωθεν χειραγώγησης».
Και οι δύο μάρτυρες ανέφεραν ότι κατά επανάληψη εξέφρασαν την αμφισβήτησή τους για την ακολουθούμενη μεθοδολογία καταγραφής των στατιστικών στοιχείων και αύξησης του καταγεγραμμένου ελλείμματος από το 13,6% στο 15,7%. 


Επιπλέον και οι δύο Γεωργαντά και Λογοθέτης κατήγγειλαν ότι η επεξεργασία των στοιχείων γινόταν εν κρυπτώ.  Ερωτηθείς από τον ανεξάρτητο βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Νικόλαος Λογοθέτης εάν η λήψη πολύ σκληρών μέτρων το τελευταίο τρίμηνο του 2009, θα μπορούσε να αποτρέψει την αύξηση του ελλείμματος πέραν του ψυχολογικού για τις αγορές ορίου του 10%, ο μάρτυρας απάντησε θετικά.
Αυτό όμως που προκαλεί πολλά ερωτηματικά είναι η πληροφορία που κατέθεσε ο Ν. Λογοθέτης ότι, «γύρω στο Φεβρουάριο του 2010, υπήρχε και μια προσφορά από φιλελληνική επενδυτική εταιρεία στην Αμερική για 27 δισ.».
Φυσικά τα χρήματα αυτά ουδέποτε έγιναν δεκτά όπως και τα χρήματα που μας έδινε η Ρωσία και τελικά η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο και στο ΔΝΤ όπως είχε αποφασιστεί εξ αρχής σύμφωνα με τον διευθυντή του Ταμείου Στρος Καν και τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχανίδη σε τηλεοπτική εκπομπή τον Μάιο του 2010 

ΠΗΓΗ : www.defencenet.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: