ΣΟΚ το Ιράν αρνήθηκε να παραδώσει στην Ελλάδα πετρελαίο

 

ΣΟΚ το Ιράν αρνήθηκε να παραδώσει στην Ελλάδα πετρελαίο

 

 Πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν ότι το Ιράν αρνήθηκε να παραδώσει στην Ελλάδα 500.000 βαρέλια αργού πετρελαίου. Διαψεύδουν όμως τις πληροφορίες τα ΕΛΠΕ.

Το Ιράν αρνήθηκε να παραδώσει στην Ελλάδα φορτίο 500.000 βαρελιών αργού πετρελαίου, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars, χωρίς να διευκρινίζει τις πηγές του.

«Τα πετρελαιοφόρα που έφτασαν για να μεταφέρουν 500.000 βαρέλια ιρανικού πετρελαίου σε διυλιστήριο της Ελλάδας αναγκάστηκαν να επιστρέψουν άδεια, καθώς το Ιράν αρνήθηκε να παραδώσει το πετρέλαιο», αναφέρει το Fars.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η ελβετική θυγατρική της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total καθώς και η εταιρεία εμπορευματικών συναλλαγών Mercuria βρίσκονται σε ανεξάρτητες διαπραγματεύσεις με την εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια », ώστε να την βοηθήσουν να υποκαταστήσει τις ιρανικές προμήθειες αργού πετρελαίου με αντίστοιχες από άλλες χώρες.

Η Glencore, κορυφαία ελβετική εταιρεία εμπορευματικών συναλλαγών, επίσης μπορεί να συνδράμει προς την ίδια κατεύθυνση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σε δηλώσεις του, ωστόσο, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων,  ο διευθυντής επικοινωνίας του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, Aγγελος Στράνης, διέψευσε τις πληροφορίες περί άρνησης του Ιράν να τροφοδοτήσει την εταιρεία με πετρέλαιο.

Πριν από δέκα ημέρες το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων είχε μεταδώσει ότι το Ιράν σταματούσε την παράδοση πετρελαίου σε έξι χώρες της ΕΕ ανάμεσα τους και την Ελλάδα ως αντίποινα για τις κυρώσεις η ΕΕ προς το Ιράν. Ωστόσο το υπουργείο Πετρελαίου είχε διαψεύσει τότε την συγκεκριμένη είδηση.
ΠΗΓΗ : ΑΠΕ

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: