ΗΑΕ: Η πλέον εμβολιασμένη χώρα στον κόσμο καταγράφει χιλιάδες νέα κρούσματα κορωνοϊού – «Γκρεμίστηκε» το τείχος ανοσίας

ΗΑΕ: Η πλέον εμβολιασμένη χώρα στον κόσμο καταγράφει χιλιάδες νέα κρούσματα κορωνοϊού - «Γκρεμίστηκε» το τείχος ανοσίας  Πολλά ερωτήματα δημιουργεί η επιδημιολογική εικόνα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), καθώς σύμφωνα με το Bloomberg είναι η πιο εμβολιασμένη χώρα στον κόσμο, παρόλα αυτά καταγράφει χιλιάδες νέα κρούσματα του κορωνοϊού.

Τα ΗΑΕ είναι μια χώρα που έχει πληθυσμό περίπου 9,7 εκατ. πολιτών, δηλαδή λίγο μικρότερο απ’ αυτόν την Ελλάδας, παρόλα αυτά οι αρχές της χώρας έχουν μέχρι στιγμής χορηγήσει 15,5 εκατομμύρια δόσεις που έχουν καλύψει το 72,1% του πληθυσμού. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να ξεπεράσει στους εμβολιασμούς τις Σεϋχέλλες, οι οποίες από την πλευρά τους έχουν χορηγήσει αρκετές δόσεις για να καλύψουν το 71,7% του πληθυσμού αν και αυτός συνολικά λιγότερος από 100.000 πολίτες.

Θα περίμενε κανείς αφού έχουν φτάσει στο 70% που υποτίθεται απαιτείται για το «τείχος ανοσίας» πως θα έχουν «τελειώσει» τον κορωνοϊό, παρόλα αυτά τα κρούσματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παραμένουν αυξημένα. Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ αύξησαν το επίπεδο ρίσκου μιας επίσκεψης στη χώρα κατατάσσοντάς την στο «πολύ υψηλό επίπεδο» κινδύνου. Παράλληλα, η Σαουδική απαγόρευσε προσωρινά τα ταξίδια στη χώρα ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο την έχει κατατάξει στον «κόκκινο κατάλογο» για ταξίδια από τον Ιανουάριο.

Τα ΗΑΕ καταγράφουν σε καθημερινή βάση περίπου 2.000 νέα κρούσματα, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός εάν σκεφτούμε πως έχει μικρότερο πληθυσμό απ’ αυτόν της Ελλάδας.

Μάλιστα αυτό που παρατηρούμε είναι πως τα κρούσματα αυξήθηκαν από τον Δεκέμβριο, όταν δηλαδή περίπου άρχισαν και οι εμβολιασμοί στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι τα Αραβικά Εμιράτα ενέκριναν το εμβόλιο της Moderna την Κυριακή, ενώ διατίθενται επίσης στη χώρα αυτά της Pfizer και της AstraZeneca.

Δείτε την επιδημιολογική εικόνα των ΗΑΕ: 

ΗΑΕ: Η πλέον εμβολιασμένη χώρα στον κόσμο καταγράφει χιλιάδες νέα κρούσματα κορωνοϊού - «Γκρεμίστηκε» το τείχος ανοσίας

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: