Γράφει ιστορία για όλους τους λάθος λόγους ο Ντόναλντ Τραμπ. Έγινε ο πρώτος στην Ιστορία που παραπέμπεται δύο φορές από το Κογκρέσο με «φόντο» την καθαίρεσή του. Δείτε LIVE εικόνα από τις ΗΠΑ.Ο Ρεπουμπλικάνος επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, δήλωνε νωρίτερα ότι δεν έχει λάβει ακόμη την οριστική του απόφαση για το πώς θα ψηφίσει εφόσον παραπεμφθεί σε δίκη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Όμως πια πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του, διότι η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε την δεύτερη παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ!
Η ψηφοφορία στην Βουλή των Αντιπροσώπων για το αν θα αποπεμφθεί ή όχι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτη2. 12.01.2021 και το αποτέλεσμά της ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία στο Σώμα.
Ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έγινε έτσι απόψε ο πρώτος στην Ιστορία που παραπέμπεται δύο φορές από το Κογκρέσο στο πλαίσιο διαδικασίας για την καθαίρεσή του.
Τα δύο στρατόπεδα
Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, δεν θα κάνει χρήση των έκτακτων εξουσιών του για να συγκαλέσει μια συνεδρίαση του Σώματος αυτήν την εβδομάδα, ενώ η Βουλή προχωρά τη διαδικασία παραπομπής του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε ο εκπρόσωπός του στο Twitter.
Η Βουλή, όπου πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, αναμένεται ότι θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του Τραμπ.
Η ηγεσία των Δημοκρατικών δηλώνει ότι ενδέχεται να αποστείλει το κατηγορητήριο στη Γερουσία ακόμη και εντός της εβδομάδας
Οι Δημοκρατικοί, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής τους στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, πίεζαν τον Μακόνελ να συμφωνήσει να συγκαλέσει νωρίτερα το Σώμα. Νωρίτερα, μια πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι η Γερουσία έχει ήδη προγραμματίσει για την Παρασκευή μια τυπική συνεδρίαση (pro forma), που συνήθως διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και στην οποία είναι παρόντες ελάχιστοι γερουσιαστές.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ
δηλαδη περιπου κατι που καναμε κι εμεις εδω με τη χρυση αυγη. οποιος δεν αρεσει σε…καποιες σκιες, εξοντωνετε.