F-35: Παίρνει σάρκα και οστά το σχέδιο για απόκτηση stealth μαχητικού από την ΠΑ

F-35: Παίρνει σάρκα και οστά το σχέδιο για απόκτηση stealth μαχητικού από την ΠΑ  Ιδιαίτερα φειδωλός σε δηλώσεις και ανακοινώσεις ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, σχετικά με το ενδεχόμενο απόκτησης αμερικανικών αεροσκαφών F-35 από την Πολεμική μας Αεροπορία, ακόμη και εντός του 2021.

Έχει πάντως ιδιαίτερη σημασία και το γεγονός ότι δεν διέψευσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο…

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας περιορίστηκε να επαναλάβει την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ΔΕΘ για ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ στις επίμονες ερωτήσεις για τα F-35 σημείωσε λακωνικά πως όταν θα υπάρχουν σχετικές αποφάσεις, αυτές θα ανακοινωθούν.

Αφορμή για τις ερωτήσεις και τις αντίστοιχες απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν το γεγονός ότι η κυβέρνηση επανέφερε το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35, μέσω της επιστολής για παρουσίαση των αμερικανικών μαχητικών, που απέστειλε στις 6 Νοεμβρίου η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ) στις ΗΠΑ.

Ως γνωστόν, τον περασμένο Ιανουάριο κατά την επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε εκδηλώσει με τον πιο επίσημο τρόπο το ενδιαφέρον και την επιθυμία να συμμετέχει στο πρόγραμμα των F-35 στα πλαίσια της ανάγκης της Πολεμικής Αεροπορίας για την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών νέας γενιάς.

Για το σκοπό αυτό, η ΓΔΑΕΕ απηύθυνε πρόσκληση προκειμένου η αμερικανική πλευρά να παρουσιάσει το επόμενο διάστημα το νέο μαχητικό αεροσκάφος.

Όπως πληροφορείται το OnAlert, υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση –παράλληλα με την αγορά των γαλλικών Rafale– μίας μοίρας μαχητικών F-35, δηλαδή την αγορά 18 ή 24 αεροσκαφών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Fly Away Cost ανέρχεται περίπου στα 76 εκ. δολάρια ανά αεροσκάφος.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: