Ο θεραπευτικός ρόλος του μασάζ στο κεφάλι | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Ο θεραπευτικός ρόλος του μασάζ στο κεφάλι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ
24 Μαρτίου 2019 22:26:09

Ελέγχει ολόκληρο το σώμα, ενώ μέσα του κρύβει ένα εντυπωσιακό όργανο, τον εγκέφαλο. Ο λόγος για το κεφάλι, στο οποίο συγκεντρώνεται το άγχος και η ένταση της καθημερινότητας, δημιουργώντας διάφορα προβλήματα. Οι πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία του κεφαλιού μπορούν να δράσουν θεραπευτικά στην περίπτωση πονοκεφάλων, ιγμορίτιδας ή κρυολογήματος. Φυσικά, ένα πρόβλημα υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά χωρίς τη συμβουλή γιατρού, ένα απαλό όμως άγγιγμα συμπληρωματικά είναι ικανό να περιορίσει τον πόνο και τα υπόλοιπα συμπτώματα που μας ταλαιπωρούν.

Πονοκέφαλος

Υπάρχουν διάφοροι τύποι (κεφαλαλγία τάσης, ημικρανία, αθροιστική κεφαλαλγία) πονοκεφάλου με διαφορετικά χαρακτηριστικά και τρόπους αντιμετώπισης. Καλό είναι, λοιπόν, να δοκιμάσουμε όλες τις παρακάτω μαλάξεις, για να εντοπίσουμε ποιες μας ανακουφίζουν περισσότερο.

Νοητές γραμμές

Τοποθετούμε τους αντίχειρές μας στη μέση του μετώπου, ακριβώς πάνω από τα φρύδια, και ασκώντας ελαφριά πίεση διαγράφουμε νοητές γραμμές, τραβώντας τους προς τα έξω, μέχρι τη γραμμή του τριχωτού της κεφαλής. Κατόπιν, μετακινούμε τους δείκτες μας λίγο πιο πάνω στο μέτωπο και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο σε όλη την επιφάνεια του μετώπου.

Κυκλάκια στους κροτάφους

Με τους δείκτες μας ασκούμε ελαφριά πίεση στους κροτάφους για 10˝ . Σταματάμε για άλλα 10˝  και συνεχίζουμε διαγράφοντας κυκλάκια στο σημείο για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.

Πιέσεις στον αυχένα

Με ενωμένα τα τέσσερα δάχτυλα και των δύο χεριών, κάνουμε κυκλικές κινήσεις για 30˝  στον αυχένα, εκεί που τελειώνει το τριχωτό της κεφαλής.

Με τη βοήθεια της φύσης

◗ Τα αιθέρια έλαια: Χαμομήλι και λεβάντα για τους πονοκεφάλους. Μελισσόχορτο, μαντζουράνα και βερβένα για τις ημικρανίες.

◗ Η μαγική κίνηση: Μαλάξεις που διαγράφουν κύκλους στους κροτάφους.

◗ Tip: Θα ανακουφιστούμε αν ξαπλώσουμε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και βάλουμε κρύες κομπρέσες στο μέτωπό μας.

Ιγµορίτιδα

Ιγμορίτιδα είναι η φλεγμονή η οποία εμφανίζεται στο εσωτερικό μίας ή περισσότερων κοιλοτήτων που βρίσκονται γύρω από τη μύτη (ιγμόρεια). Όταν οι κοιλότητες αυτές μολύνονται, προκαλείται ρινική συμφόρηση, μερικές φορές και πονοκέφαλος, συμπτώματα τα οποία μπορούμε να περιορίσουμε με τις κατάλληλες πιέσεις.

Γραμμές στα ζυγωματικά

Τοποθετούμε τους δείκτες μας στα ζυγωματικά, ακριβώς κάτω από τα μάτια και στα πλαϊνά της μύτης. Ασκώντας ελαφριά πίεση, σχηματίζουμε νοητές γραμμές, τραβώντας τους αντίχειρές μας προς τα έξω, μέχρι τη γραμμή του τριχωτού της κεφαλής. Μετακινούμε τους αντίχειρες λίγο πιο κάτω και εκτελούμε την ίδια κίνηση. Συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε στη βάση των ζυγωματικών.

Πιέσεις στο μέτωπο

Με ενωμένα τα τέσσερα δάχτυλα και των δύο χεριών, κάνουμε κυκλικές κινήσεις για 30˝  στο μέσο του μετώπου, μεταξύ των φρυδιών και της γραμμής του τριχωτού.

Με τη βοήθεια της φύσης

◗ Τα αιθέρια έλαια: Λεβάντα, μαντζουράνα, χαμομήλι, ευκάλυπτος, μέντα.

◗ Η μαγική κίνηση: Αργές κινήσεις γύρω από τα οστά που βρίσκονται τα ιγμόρεια.

◗ Tip: Ξεκινάμε με απαλές κινήσεις και σταδιακά αυξάνουμε την πίεση.

Κρυολόγηµα

Για να απαλλαγούμε από μια ίωση, δεν έχουμε παρά να την αφήσουμε να κάνει τον κύκλο της. Παρ’ όλα αυτά, κάνοντας μασάζ σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου και του κεφαλιού, μπορούμε να ανακουφιστούμε από τα συμπτώματα.

Κυκλάκια γύρω από τη μύτη

Με ενωμένα τα τέσσερα δάχτυλα και των δύο χεριών μας, κάνουνε κυκλικές κινήσεις δεξιά και αριστερά από τη μύτη για 30˝ .

Πίεση στο μέτωπο

Ενώνουμε τους δύο δείκτες μας και τους τοποθετούμε στο μέσο του μετώπου, μεταξύ των φρυδιών και της γραμμής του τριχωτού. Ασκούμε κυκλική πίεση στο σημείο για 30˝ .

Κυκλάκια στον αυχένα

Με ενωμένα τα τέσσερα δάχτυλα και των δύο χεριών, κάνουμε κυκλικές κινήσεις για 30˝  στην περιοχή του αυχένα, εκεί που τελειώνει το τριχωτό της κεφαλής.

Με τη βοήθεια της φύσης

◗ Τα αιθέρια έλαια: Ευκάλυπτος, δεντρολίβανο, λεμόνι, tea tree, τζίντζερ.

◗ Η μαγική κίνηση: Κυκλική πίεση στο μέσο του μετώπου.

◗ Tip: Αν το κρύωμα εντοπίζεται στο στήθος, μπορούμε να κάνουμε ελαφρύ μασάζ στο πάνω μέρος του στήθους, χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Τα αιθέρια έλαια, λόγω της δραστικότητάς τους, δεν πρέπει να έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα. Γι’ αυτό, πριν τη χρησιμοποίησή τους, θα πρέπει να τα αναμειγνύουμε με κάποιο έλαιο βάσης, π.χ. αμυγδαλέλαιο, ή με απλό ελαιόλαδο (ρίχνουμε 9 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε 10 ml έλαιο βάσης). Ωστόσο, τα αιθέρια έλαια λεβάντα και tea tree μπορούν να εφαρμοστούν απευθείας στο δέρμα.

ΠΗΓΗ http://www.makeleio.gr/

 


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: