Αίνιγμα: Νεκρή φάλαινα βρέθηκε στη ζούγκλα του Αμαζονίου

Αίνιγμα: Νεκρή φάλαινα βρέθηκε στη ζούγκλα του Αμαζονίου  Aξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας, Υγιεινής και Περιβάλλοντος της πολιτείας Παρά δήλωσαν ότι βρήκαν τη φάλαινα, μήκους 11 μέτρων, μόνο αφού παρακολούθησαν τα όρνια που είχαν κυκλώσει τη σορό

Ενώπιον ενός αινίγματος που θυμίζει κάτι από… X-Files, βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα της Βραζιλίας μετά τον εντοπισμό μιας νεκρής μεγάπτερης φάλαινας στη… ζούγκλα του Αμαζονίου.

Το κήτος εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή από ντόπιους, που είδαν όρνια να πετάνε πάνω από τη νήσο Μαρέχο κοντά στο δέλτα του Αμαζονίου.

Αίνιγμα: Νεκρή φάλαινα βρέθηκε στη ζούγκλα του Αμαζονίου

Aξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας, Υγιεινής και Περιβάλλοντος της πολιτείας Παρά δήλωσαν ότι βρήκαν τη φάλαινα, μήκους 11 μέτρων, μόνο αφού παρακολούθησαν τα όρνια που είχαν κυκλώσει τη σορό. Η έκπληξή τους μάλιστα ήταν μεγάλη επειδή το θαλάσσιο θηλαστικό δεν φαινόταν να φέρει τραύματα ή πληγές.

Αίνιγμα: Νεκρή φάλαινα βρέθηκε στη ζούγκλα του Αμαζονίου

«Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι πως κατέληξε εδώ, αλλά υποθέτουμε ότι το πλάσμα βρισκόταν κοντά στην ακτή και η παλίρροια, η οποία ήταν αρκετά σημαντική τις τελευταίες ημέρες, το πήρε και το έριξε στην ενδοχώρα» σημείωσε η ειδικός Ρενάτα Έμιν μέλος ομάδας δέκα βιολόγων της ΜΚΟ Bicho D’ agua που πλαισίωσε την αποστολή.

«Είμαστε μπερδεμένοι για το τι κάνει μια φάλαινα στην βόρεια ακτή της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, επειδή αυτό είναι ένα πολύ ασυνήθιστο φαινόμενο» σημείωσε.

Αίνιγμα: Νεκρή φάλαινα βρέθηκε στη ζούγκλα του Αμαζονίου

Οι μεγάπτερες φάλαινες εμφανίζονται συνήθως πιο νότια στις ακτές της Βραζιλίας Bahia μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου, αλλά σπάνια ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα βόρεια από το στόμα του Αμαζονίου.

Η κ. Έμιν δήλωσε ότι η φάλαινα πιστεύεται ότι είναι ένα μωρό φάλαινα που χωρίστηκε από τη μητέρα του ενώ μετανάστευαν νότια.

Οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι έως στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι του θανάτου του θηλαστικού, αλλά άρχισαν να λαμβάνουν δείγματα από το κουφάρι για περαιτέρω μελέτη.

skai.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

1 thought on “Αίνιγμα: Νεκρή φάλαινα βρέθηκε στη ζούγκλα του Αμαζονίου

  1. Είναι απλό… Με 1 ή αλλαγή θερμοκρασίας στον πλανήτη 2 ή φάλαινα έχει μικρά μάτια και ταξιδεύει με υπέρηχους! Δεν είναι ή μόνη φάλαινα που το παθαίνει αυτό καθώς πεθάνουν μόνο και μόνο από το στρες γιατί της μπερδεύουν οι άλλοι ήχοι που κάνουν τά καράβια και σε ότι άλλο επεμβαίνει ο άνθρωπος στην θάλασσα χάνοντας τον προσανατολισμό τους!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: