H Πυραμίς των Θηβών. | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

H Πυραμίς των Θηβών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
4 Ιανουαρίου 2019 23:09:13

Ο λόφος του Αμφίονα ή η πυραμίδα (βαθμιδωτή) της Θήβας.
Βρίσκεται στην άκρη της Καδμείας, της ακρόπολης των Θηβών, κοντά στο σημερινό αρχαιολογικό μουσείο.
Στην κορυφή της βρέθηκε, σε μικρό χωμάτινο λοφίσκο, διπλός τάφος (με τα οστά δύο ανθρώπων) με χρυσά κοσμήματα, εικάζεται ότι ο διπλός τάφος ανήκει στα δίδυμα αδέλφια Ζήθος και Αμφίονα.
Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία ο Ζήθος ήταν ο ένας από τα δίδυμα παιδιά της Αντιόπης και του Δία, που μεγάλωσαν στον Κιθαιρώνα αναθρεμμένα από κάποιο βοσκό. Ο Ζήθος βοήθησε να ανεγερθούν τα τείχη των ΘΗΒΩΝ. 

Με τη μεγάλη του δύναμη μετέφερε στους ώμους του βράχους από τα γειτονικά βουνά, οι οποίοι, με τις θείες μελωδίες της λύρας του αδελφού του Αμφίονα,
(με την αρμονία του ήχου – των  υπερήχων όπως αναφέρω και στο βιβλίο μου
ΟΤΑΝ Ο ΜΥΘΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ)
ανέβαιναν μόνοι τους και οικοδομούσαν τα τείχη.

Η πυραμίδα αυτή χρονολογείται ανάμεσα στο 3000 και στο 2400 π.Χ. (Δηλαδή το 2.700 π. Χ. και είναι παλαιότερη των πυραμίδων της Αιγύπτου) και από κάτω από την πυραμίδα, σε βάθος 20 μέτρων υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι σε μορφή λαβύρινθου.
Άλλο ένα αρχαίο Ελληνικό Μνημείο που σταμάτησαν τις ανασκαφές του. “βλέπε Αμφίπολη”.
(Από το 1973 σταμάτησαν τις ανασκαφές του αρχαιολόγου Θ. Σπυρόπουλου τον οποίο μέσα σε δέκα ημέρες φρόντισαν και μετατέθηκε σε άλλη περιοχή και από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση).

Μη τυχόν και αποδειχθεί ότι ο μύθος είναι πανάρχαια ιστορία.
Μη τυχόν και αλλάξει η ιστορία και χαλάσει τα σχέδια της Νέας Τάξης.
Οι φωτογραφίες είναι από επιτόπια έρευνα που έκανα περίπου πριν από ενάμιση χρόνο στην περιοχή της Θήβας καθώς είχα επισκεφτεί το Καβείριο των Θηβών και το Α. Μ. Θηβών.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΧΟΪΛΟΥΣ
Πηγή:
ermionh.blogspot.com


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: