Το αντικαρκινικό μυστικό της υγρής ασπιρίνης | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Το αντικαρκινικό μυστικό της υγρής ασπιρίνης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ
26 Σεπτεμβρίου 2018 20:49:00

Καλύτερη και από τις χημειοθεραπείες στην αντιμετώπιση καρκίνου εγκεφάλου
Θα μπορούσε μια ασπιρίνη να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τον καρκίνο του εγκεφάλου; Σύμφωνα με μια νέα πρωτοποριακή μελέτη επιστημόνων του πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ, θα μπορούσε!

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένα σκεύασμα υγρής ασπιρίνης έχει την ικανότητα να διαπερνά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, ένα δίκτυο στενά συνδεδεμένων μεταξύ τους κυττάρων, τα οποία απομονώνουν και προστατεύουν τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό από οτιδήποτε ξένο, όπως μικρόβια και τοξικές ουσίες.

Ο φραγμός ωστόσο εμποδίζει και την είσοδο στον εγκέφαλο των φαρμάκων της χημειοθεραπείας, με αποτέλεσμα οι ασθενείς με καρκίνο του εγκεφάλου να μην μπορούν να βοηθηθούν επαρκώς. Οι πρώτες εργαστηριακές δοκιμές της υγρής ασπιρίνης σε ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα του εγκεφάλου έδειξαν ότι το σκεύασμα είναι 10 φορές πιο αποτελεσματικό από τις υπάρχουσες χημειοθεραπείες!
Οι ερευνητές μάλιστα θεωρούν ότι θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν το σκεύασμα με αντικαρκινικά φάρμακα, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την αποτελεσματικότητά του. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Ταμείου Ερευνας του Καρκίνου, κάθε χρόνο σχεδόν 260.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μαθαίνουν ότι έχουν κάποια μορφή καρκίνου του εγκεφάλου. Οι περισσότεροι θα χρειαστούν ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία ή και τα δύο, ενώ αρκετοί θα υποβληθούν σε επέμβαση, αν είναι εφικτή η αφαίρεση του όγκου.
«Διαλύτης»
Η υγρή ασπιρίνη, με την κωδική ονομασία IP1867B, είναι μια ειδική μορφή του φαρμάκου που εκτός από τη δραστική ουσία περιέχει έναν διαλύτη και έναν σταθεροποιητή, που επιτρέπουν στα μόρια της ασπιρίνης να γίνουν αρκετά μικροσκοπικά ώστε να διαπερνούν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό. Επειδή και τα τρία συστατικά του είναι εγκεκριμένα για χρήση σε ανθρώπους, οι ερευνητές εκτιμούν ότι μέσα σε δυο τρία χρόνια θα μπορέσουν να αρχίσουν οι κλινικές δοκιμές.
Το σκεύασμα δοκιμάστηκε σε καρκινικά κύτταρα από ενήλικες και παιδιά με γλοιοβλάστωμα, μια συχνή και επιθετική μορφή καρκίνου του εγκεφάλου. Η ασπιρίνη εκτός από αντιθρομβωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες διαθέτει και αντικαρκινικές. Ηδη μικρή δόση του φαρμάκου συνιστάται σε ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Πηγές: dimokratianews.gr, diadrastika


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: