Απίστευτοι ισχυρισμοί: «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα είναι ψεύτικα» – Η εκρηκτική θεωρία | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Απίστευτοι ισχυρισμοί: «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα είναι ψεύτικα» – Η εκρηκτική θεωρία

6 Σεπτεμβρίου 2018 10:44:00

Σε έναν απίστευτο ισχυρισμό για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο προχώρησε ο επιφανής ιστορικός τέχνης Nigel Konstam.
O Nigel Konstam υποστηρίζει ότι πολλά από τα γλυπτά που αφαίρεσε ο 7ος κόμης του Έλγιν και μετέφερε στη Βρετανία είναι στην πραγματικότητα ρωμαϊκά αντίγραφα. Τα ελληνικά πρωτότυπα, όπως αναφέρει, είχαν διαβρωθεί από όξινη βροχή που προκλήθηκε από τα απόβλητα των καμινάδων.
Η εκρηκτική θεωρία του για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο βασίζεται στην πρόσφατη ανακάλυψη μιας καμινάδας κοντά στον Παρθενώνα που χρησιμοποίησε ο γλύπτης Φειδίας. Η εικασία του έφτασε στα αυτιά του σημερινού κόμη του Έλγιν, 94, και προκάλεσε κύματα σοκ στο Βρετανικό Μουσείο.

«Η υπόθεσή μου είναι ισχυρή γιατί τα αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζουν την άποψή μου είναι τόσο απλά και συναρπαστικά και προφανή» σημειώνει ο Nigel Konstam.
Υποστηρίζει ότι τα ρωμαϊκά αγάλματα ήταν διαφορετικά σκαλισμένα και φαίνονται πολύ καθαρότερα από τα ελληνικά που χαράχτηκαν με εύθραστα εργαλεία από σίδηρο και χαλκό. Κάτι που προκάλεσε μικρές ρωγμές που επέτρεψαν στον καπνό να διεισδύσει βαθύτερα.

Η ανατρεπτική θεωρία για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Ο επικεφαλής επιμελητής του Βρετανικού Μουσείου Ian Jenkins έχει δείξει το ενδιαφέρον του για τη θεωρία. «Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα, τουλάχιστον σε μένα, νέα ιδέα» σημειώνει σε γράμμα που έστειλε στον Nigel Konstam.
«Δεν είχα ακούσει ποτέ για τη σχέση μεταξύ των ρωμαϊκών αντιγράφων των μαρμάρων του Παρθενώνα και του καπνού. Όχι από τις μέρες του Richard Payne Knight που υπήρξε τόσο ριζοσπαστικός σε σημείο να δηλώνει ότι ολόκληρο το δυτικό αέτωμα αποτελείται από ρωμαϊκά αντίγραφα».
Ο λόρδος Bruce, γιος και κληρονόμος του σημερινού κόμη του Έλγιν, σημειώνει ότι δεν είναι πεπεισμένος. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπήρξε τόσο μεγάλη ρύπανση από την καμινάδα. Η θεωρία του τουλάχιστον δεν είναι τόσο γελοία όσο αυτή που αναφέρει ότι ο Παρθενώνας ήταν μέρος ταφής για νεαρά κορίτσια».
Πηγή: Dailymail


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: