Το φάντασμα του θεάτρου
Το φάντασμα του θεάτρου

Ένα τυχαίο περιστατικό, η ανακάλυψη ενός ανθρώπινου κρανίου στα θεμέλια της βόρειας πλευράς του Δημοτικού Θεάτρου Πατρών από οικοδομικό συνεργείο, στάθηκε η αφορμή για να αναβιώσει ο θρύλος του φαντάσματος του θεάτρου. Το περιστατικό περιγράφεται σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ” στις 26/09/1962.

Το φάντασμα του θεάτρου
Η πρόσοψη τον Δημοτικού Θεάτρον «Απόλλων» της Πάτρας

Σύμφωνα με τον θρύλο, γύρω στα 1875, ένας Ιταλός τενόρος που μισούσε θανάσιμα έναν συμπατριώτη συνάδελφό του λόγω των “επιτυχιών” του τελευταίου μεταξύ του “ωραίου φύλου”, τον μαχαίρωσε θανάσιμα στα παρασκήνια του θεάτρου, έπειτα από μία επιτυχημένη εμφάνιση του θύματος στην όπερα “Ριγολέττος”. Το θύμα θάφτηκε κρυφά στα θεμέλια του θεάτρου από τον θίασο, χωρίς να γίνει αντιληπτό το γεγονός από τους θεατές.
Λέγεται, ότι το φάντασμα το έβλεπε για χρόνια ο επιχειρηματίας που ανέλαβε την διεύθυνση και εκμετάλλευση του θεάτρου Κ. Ψημένος, καθώς επίσης και ο φύλακας του θεάτρου Γ. Μπαράτης.
Το 1918, ο βαρύτονος Γ. Αγγελόπουλος, λιποθύμησε κατά την διάρκεια παράστασης όταν αντιλήφθηκε το φάντασμα να τον χειροκροτεί και να του φωνάζει “μπράβο”…

Το φάντασμα του θεάτρου
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 26/09/1962
ΠΗΓΗ https://strangepress.gr/2016/03/10/to-fantasma-toy-theatroy/
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: