Από πού κρατά η «σκούφια» του Μωάμεθ | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Από πού κρατά η «σκούφια» του Μωάμεθ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
23 Ιουνίου 2018 18:50:00

Ο Αμπού αλ Κασίμ Μουχαμάντ ιμπν Αμπνταλλάχ αλ Χασιμί αλ Κουρασί, που έζησε τον 6ο-7ο αιώνα στην Αραβία, γνωστός ως Μωάμεθ, θεωρείται από τους Μουσουλμάνους ως ο τελευταίος Προφήτης και Απόστολος του Θεού («ρασούλ Αλλάχ», στα αραβικά).
Να σημειώσω πως το Κοράνι, το ιερό βιβλίο του Μουσουλμανισμού, (στα αραβικά «qur’an», δηλαδή ανάγνωσμα) αναγνωρίζει τον Ιησού ως έναν από αυτούς τους Προφήτες.
Ο Μουχάμαντ, που σημαίνει «αξιέπαινος, αινετός», από το ρήμα «hamida» που σημαίνει «αινώ, υμνώ» στα αραβικά, ίδρυσε το Ισλάμ, που σημαίνει κατά λέξη «ευσεβής υποταγή», στο θεϊκό θέλημα, εννοείται.

Ο Μουσουλμανισμός είναι η θρησκεία των πιστών, των «muslim» στα αραβικά, αυτών δηλαδή που παραδίδονται, που υποτάσσονται στο Θεό. Συνώνυμο του Μουσουλμανισμού είναι ο Μωαμεθανισμός, από τον Προφήτη Μωάμεθ, ο οποίος έγραψε το Κοράνι.
Σ’ αυτό εμπεριέχεται, σύμφωνα με τους Μουσουλμάνους, ο Λόγος του Θεού, όπως τον αποκάλυψε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στον Μωάμεθ σε διάστημα 20 ετών. Το Κοράνι είναι γεμάτο, κι αυτό, όπως η Βίβλος, με ηθικές παραινέσεις και δόγματα.
Σημειωτέον πως ο Θεός των Μουσουλμάνων είναι ο Αλλάχ. Η λέξη ετυμολογείται από το αραβικό «Al-Ilah», που σημαίνει «ο Θεός». Να θυμίσω πως «Elohah» στα εβραϊκά, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, ο Θεός.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: