Προχωρά η απόκτηση 4 μεταχειρισμένων σκαφών των SEAL από το ΠΝ – Για τις επιχειρήσεις βατραχανθρώπων | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Προχωρά η απόκτηση 4 μεταχειρισμένων σκαφών των SEAL από το ΠΝ – Για τις επιχειρήσεις βατραχανθρώπων

18 Ιουνίου 2018 19:58:00

Προς επίλυση, και μάλιστα σύντομα, φαίνεται πως βαδίζει το θέμα της αποκτήσεως από το Πολεμικό Ναυτικό τεσσάρων μεταχειρισμένων μικρών σκαφών από τις ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις των βατραχανθρώπων του της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Στόλου, μετά τη διαφαινόμενη επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς τους από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Το γεγονός αυτό προκύπτει μετά την ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΝ μιας ανακοινώσεως για τη διενέργεια δημόσιου ανοικτού ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού για τη σύναψη σχετικής συμφωνίας, με αντικείμενο τη μεταφορά των τεσσάρων προαναφερθεισών, μεταχειρισμένων, σκαφών «ειδικών επιχειρήσεων» τύπου Mk.V και του υποστηρικτικού τους εξοπλισμού από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το 2014, και περιλαμβάνεται μεταξύ των 42 προγραμμάτων, που είχαν τότε εγκριθεί από την αρμόδια Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των Ελλήνων, συνολικού κόστους αποκτήσεως από το ΠΝ (ΔΥΚ) 8 εκατομμυρίων ευρώ για τα τέσσερα σκάφη και τον λοιπό βοηθητικό εξοπλισμό τους.
Συμφώνως με τη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ, η χρονική διάρκεια της προαναφερθείσας συμβάσεως είναι δύο έτη, άρα λοιπόν τα πλοία αναμένονται να παραδοθούν εντός των ετών 2018 και 2019, ενώ το κόστος μεταφοράς τους έχει προσδιοριστεί και προϋπολογιστεί στα 990.000 ευρώ, πλέον του ΦΠΑ. Ο σχετικός ηλεκτρονικός μειοδοτικός διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 27 Ιουλίου, ενώ η ημερομηνία λήξεως της υποβολής των προσφορών του έχει οριστεί η 23η Ιουλίου.
Όπως έλεγε στην ιστοσελίδα μας κορυφαία πηγή του ΠΝ, την οποία ρωτήσαμε σχετικώς, «το πρόβλημα δεν ήταν τόσο το οικονομικό – αυτό καθαυτό – για τη μεταφορά τους, αλλά το γεγονός ότι και τα τέσσερα αυτά σκάφη αποσύρονται από τους SEAL του Αμερικανικού Ναυτικού που εδρεύουν στον Ειρηνικό και όχι στην αντίστοιχη διοίκηση των SEAL του Ατλαντικού, γεγονός που σχεδόν διπλασίαζε την απόσταση και συνακόλουθα το ναύλο».
Φαίνεται όμως ότι τώρα το ζήτημα αυτό διευθετήθηκε και γι’ αυτό και δρομολογείται η υλοποίηση του προγράμματος παραχωρήσεως των τεσσάρων σκαφών ειδικών επιχειρήσεων Mk.V, που αποσύρονται από τις «Μονάδες Ειδικών Σκαφών» (“Special Boats Units”/SBU) των SEAL του Αμερικανικού Ναυτικού.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: