Αρχηγός ΓΕΑ: «Η διαφορά ανάμεσα στα F-16V της Ελλάδας και τα τουρκικά F-16, θα είναι γεωμετρική…» | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Αρχηγός ΓΕΑ: «Η διαφορά ανάμεσα στα F-16V της Ελλάδας και τα τουρκικά F-16, θα είναι γεωμετρική…»

30 Απριλίου 2018 16:31:00

Ο Αρχηγός ΓΕΑ έχει απαντήσει προ πολλού για την τουρκική απειλή.
Tα 85 αεροσκάφη F-16, της Πολεμικής Αεροπορίας που σταδιακά θα αναβαθμιστούν στις ΗΠΑ και την Ελλάδα μέχρι και το 2028 αποκτούν νέες εντυπωσιακές επιχειρησιακές δυνατότητες και φυσικά επιμηκύνουν τον χρόνο ζωής τους.
Ωστόσο, το ερώτημα που απασχολεί περισσότερο είναι το εάν και κατά πόσο θα υπερισχύουν των τουρκικών αεροσκαφών.
Είναι σαφές ότι στην Πολεμική Αεροπορία, η προετοιμασία για την αντιμετώπιση των απειλών της «κατηγορίας» stealth έχει ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα. Αρκετά από τα υψηλής κατάρτισης, στελέχη της ΠΑ έχουν εκπονήσει εκτεταμένες μελέτες και προβεί σε επιστημονικές δημοσιεύσεις, υποβάλλοντας προτάσεις για την ανάπτυξη «πλέγματος αντίμετρων» για τις αόρατες απειλές.
Η απάντηση, όμως, συμπυκνώνεται στα όσα είχε δηλώσει ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου πριν από έξι μήνες. Συγκεκριμένα στις 27 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες μετά την προαναγγελία της συμφωνίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, υπήρξε πλήθος συζητήσεων στις οποίες κυριαρχούσε η κριτική περί της αναγκαιότητας αγοράς μαχητικών 5ης γενιάς, έναντι της τουρκικής προμήθειας των stealth αεροσκαφών F-35.

Ερωτηθείς τότε ο Αρχηγός ΓΕΑ είχε κάνει λόγο για γεωμετρική διαφορά των ελληνικών Viper έναντι των τουρκικών F-16. Παράλληλα, ήταν και καθησυχαστικός σε σχέση με την προμήθεια από πλευράς της Τουρκίας των F-35.
«Πολύ φιλολογία και παραφιλολογία γύρω από τη σύγκριση του F-35 με το F-16 VIPER που θ’ αποκτήσει η Ελλάδα. Δεν με προβληματίζουν τα 20 τουρκικά F35 που θα τα έχει μετά από 10 χρόνια, αν θα τα έχει. Με απασχολεί ο κύριος όγκος της απειλής. Η διαφορά ανάμεσα στα F-16 VIPER της Ελλάδας και τα τουρκικά F-16, σας το υπογράφω θα είναι γεωμετρική…», είχε τονίσει ο αρχηγός ΓΕΑ. Αυτό σε απάντηση της όποιας καλόπιστης ή όχι κριτικής.
Παρά τους πολύ «στενούς» προϋπολογισμούς και τις πολύ υψηλές επιχειρησιακές απαιτήσεις η Πολεμική Αεροπορία κατάφερε και σχεδίασε ένα απολύτως λειτουργικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα, που της εξασφαλίζει σύγχρονα μαχητικά για τουλάχιστον άλλα 35-40 χρόνια!
www.bankingnews.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: