ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ : Δουρούτης Αθανάσιος . Πρόσθετος Μεγ. Διδάσκαλος της Μεγαλης ΣΤΟΑΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥ. | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ : Δουρούτης Αθανάσιος . Πρόσθετος Μεγ. Διδάσκαλος της Μεγαλης ΣΤΟΑΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
22 Απριλίου 2018 22:43:00

ΣΤ:. Πανελλήνιον
 (Ήπειρος 1816 – 1901)    
Μικρός φεύγει μετά την καταστροφή του χωριού του, Καλαρρύτες Ηπείρου, για την Ιταλία. Επιστρέφει στην Ελλάδα μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Οθωμανούς 1828. Ασχολήθηκε με Τραπεζικές εργασίες. Με τον αδελφό του Κωνσταντίνο ίδρυσαν εργοστάσια Σηροτροφίας (Μεταξουργείο) στη Σπάρτη και Καλαμάτα .

Δυστυχώς και τα δύο εργοστάσια καταστράφηκαν από φωτιά. Το 1854 μεταφέρουν τις εργασίες τους στην Αθήνα και εξαγοράζουν ένα πτωχευμένο εργοστάσιο παραγωγής μεταξοβάμβακος, (1855-1875), εξ΄ ου και η ονομασία της περιοχής των Αθηνών σε Μεταξουργείο. Το ενδιαφέρον της ιστορίας είναι ότι το κτήριο αυτό είχε χτιστεί με τα σχέδια του σπουδαίου Δανού αρχιτέκτονα Christ. Hansen και σώζεται σήμερα στη γωνία των οδών Μυλλέρου και Λεωνίδου και στεγάζει την Δημοτική Πινακοθήκη. Ο Δουρούτης ήταν φίλος του Γεώργιου Σταύρου και έγινε σύμβουλος στην ΕΤΕ. Έγραψε ιστορικές και οικονομικές μελέτες. Διετέλεσε Πρόσθετος Μεγ. Διδάσκαλος.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: