Οι Γερμανοί θέλουν να βρίσκονται στο ΑΙΓΑΙΟ την ώρα της σύγκρουσης με τους τούρκους. Γιατί άραγε;
Οι Γερμανοί θέλουν να βρίσκονται στο ΑΙΓΑΙΟ την ώρα της σύγκρουσης με τους τούρκους. Γιατί άραγε;

Λίγη ώρα πριν φτάσει το τουρκικό πλοίο εξόρυξης Deepsea Metro II στα Στενά των Δαρδανελίων πλησίον της Λήμνου ένα πανεπιστημιακό  ερευνητικό γερμανικό πλοίο έκοβε βόλτες , λες και το περίμενε.

ΚΑΙ  τότε αρχίζει κάτι σαν   θεατρική παράσταση.

«Στις 29 Δεκεμβρίου, όταν το «Meteor» έπλεε κοντά στη Λήμνο, οι τουρκικές αρχές προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι πλέει σε τουρκικά ύδατα και ότι δεν έχει άδεια από τουρκικό σταθμό, απαίτησαν έντονα να αποχωρήσει!Όμως οι επικεφαλής του «Meteor» και του πανεπιστημίου του Αμβούργου έσπευσαν να αναγνωρίσουν την τουρκική «δικαιοδοσία» εκεί που υπάρχει μόνο η ελληνική κυριαρχία και ζήτησαν άδεια για τη διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών στο Αιγαίο από την Άγκυρα!
Έτσι εξηγείται πως αμέσως οι παράκτιοι σταθμοί της Σμύρνης και της Αττάλειας εξέδωσαν Navtex με τις οποίες δέσμευαν συνολικά εννέα θαλάσσιες περιοχές που ορίζονται από τα νησιά Λήμνος-Κάρπαθος-Κύθηρα για να συνεχίσει τις έρευνες το γερμανικό πλοίο.» http://www.pronews.gr/ 3 Ιανουαρίου 2017

Και ενώ  όλα δείχνουν ότι Γερμανοί – Τούρκοι είναι στα μαχαίρια, ποιον δουλεύουν άραγε;
Ξαφνικά όλα μέλι γάλα στις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας!
« Την επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβούτ Τσαβούσογλου στην γενέτειρα του γερμανού ομολόγου του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Ράινερ Μπρόιλ, χαρακτηρίζοντάς την «ανταποδοτική» και αποφεύγοντας να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία. Όπως γράφαμε,όσο η Γερμανία βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο οι…συγκρούσεις με την Τουρκία ήταν πολύ χρήσιμες. Και για το Βερολίνο και για την Άγκυρα. Τώρα πίσω στην …κανονικότητα.»  Π. Καρβουνόπουλος 03/01/2018 http://www.militaire.gr/
Σεπτέμβριο του 2014 αρθρογραφούμε « τούρκοι και τοκογλύφοι προθερμαίνονται»
Αλλά σήμερα και οι δύο τους φαίνεται να  έχουν το ίδιο μενού στο ΑΙΓΑΙΟ.
Κάποιοι επιτέλους κατάλαβαν και φυσικά που είναι ακόμη… από αυτά που πρόκειται να δούμε τις επόμενες μέρες;
Και έλαβαν αποφάσεις.
« Το μεσημέρι της Τετάρτης, το πανεπιστήμιο του Αμβούργου ενημερώθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση ανακάλεσε την άδεια που είχε παραχωρήσει στο «Meteor» για διεξαγωγή ερευνών στο Αιγαίο.
Πλωτό του Λιμενικού προσέγγισε το «Meteor» που πλέει ανοιχτά της Λέσβου και ενημέρωσε τον πλοίαρχο ότι δεν έχει πλέον άδεια για να συνεχίσει τις έρευνες. Οι αρμόδιοι του γερμανικού πλοίου απάντησαν ότι έχουν σταματήσει τις έρευνες. Δια παν ενδεχόμενο, σκάφος του Λιμενικού παραμένει στην περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες οι Έλληνες αξιωματικοί έχουν οδηγίες να προχωρήσουν στη σύλληψη των αρμοδίων του πληρώματος αν επιχειρήσουν να κάνουν έρευνες, δεδομένου ότι πλέον δεν έχουν την απαιτούμενη διπλωματική άδεια από την ελληνική κυβέρνηση.
Το ατόπημα των Γερμανών έχει θορυβήσει την ελληνική κυβέρνηση. Κι αυτό διότι θεωρείται περίεργο πώς παρέβλεψαν τα ισχύοντα από το διεθνές δίκαιο και ζήτησαν άδειες για έρευνες από μια τρίτη κυβέρνηση, όταν αποτελεί βασική αρχή του διεθνούς δικαίου ότι για έρευνες στα διεθνή ύδατα την αποκλειστική ευθύνη για παραχώρηση άδειας έχει το παράκτιο κράτος που έχει την ευθύνη για έρευνα και διάσωση (η περιοχή αυτή συμπίπτει με τα όρια του FIR της χώρας).
Άρα οι Γερμανοί δεν είχαν κανένα λόγο να ζητήσουν άδεια από τις τουρκικές αρχές για να κάνουν έρευνες στον 23ο μεσημβρινό -τέμνει τα Κύθηρα- όπου είχαν προγραμματίσει να βρίσκεται το «Meteor» στις 5 Ιανουαρίου, ούτε στην Κάρπαθο ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή εντός του FIR Αθηνών όπου η άδεια παραχωρείται αποκλειστικά από την ελληνική κυβέρνηση» . http://www.pronews.gr/ 3 Ιανουαρίου 2017
Μετά τα ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ το αγκάθι του σκοπιανού και η ΑΟΖ φέρνουν τα πάνω – κάτω.
Έχουν οι τοκογλύφοι λόγο στο ΑΙΓΑΙΟ όπως οι τούρκοι;
ΑΝ τον έχουν φταίνε οι δικές μας πολιτικές.
Τώρα όλοι έρχονται να πάρουν το μερτικό τους από την Ελλάδα.
Τα προσωπεία έπεσαν γι αυτό άλλωστε μας έβαλαν στην ΕΟΚ διότι γνώριζαν από τις προηγούμενες δεκαετίες ότι η Ελλάδα είναι το ενεργειακό πρατήριο της Ευρώπης.
Αλλά το θέλουν αυτό το πρατήριο  για να φουλάρουν τζάμπα, ας όψονται τα λαμόγια που φόρτωσαν τα κλεμμένα στις πλάτες του Νεοέλληνα ξεγελώντας τον με φρούδες υποσχέσεις.
Και τώρα τι;
Τώρα μπορώ να καταλάβω καθαρότερα μια φράση ενός Αγιορείτη παππούλη που μας έλεγε από το 2007.

  • Εμάς θα μας σώσει η απληστία των εχθρών μας.
  • Η πλεονεξία τους θα τους βάλλει ο ένας να λυντσάρει τον άλλον.

Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: