Αργεντινή: Εισροή υδάτων και black out στην μπαταρία «εξαφάνισαν» το υποβρύχιο San Juan | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Αργεντινή: Εισροή υδάτων και black out στην μπαταρία «εξαφάνισαν» το υποβρύχιο San Juan

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ
27 Νοεμβρίου 2017 22:25:00

Εισροή υδάτων που προκάλεσαν black out στην μπαταρία που τροφοδοτεί όλα τα όργανα… Το μυστήριο της εξαφάνισης του αργεντίνικου υποβρυχίου San Juan λύθηκε. Η τραγωδία ολοκληρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση των αρχών για τα αίτια που χάθηκε το υποβρύχιο, παρασύροντας στην άβυσσο τους 44 ναυτικούς που το υπηρετούσαν.

Δώδεκα ημέρες μετά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Αργεντινής, ανακοίνωσε τα αίτια που προκλήθηκε αυτή η τραγωδία, δίνοντας ένα τέλος στο δράμα των συγγενών και των φίλων όσων βρήκαν τραγικό θάνατο στο βάθος του Ατλαντικού Ωκεανού, στις 15 Νοεμβρίου.

Όπως δήλωσε, το υποβρύχιο έβαλε νερά, τα οποία πλημμύρισαν το δωμάτιο που ήταν τοποθετημένη η μπαταρία τροφοδοσίας του San Juan, το οποίο ήταν ένα σκάφος παλιάς τεχνολογίας. Συνέπεια ήταν να πάψει η λειτουργία των οργάνων και να χαθεί κάθε επαφή με τον «πάνω κόσμο».
Η βλάβη που είχε παρουσιάσει το υποβρύχιο είχε αναφερθεί από τον κυβερνήτη του, πριν επέλθει η καταστροφή. Το υποβρύχιο έβαζε νερά από τον αναπνευστήρα και είχε λάβει κατεπείγουσα εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι Mar de Plata. Ξεκινώντας το ταξίδι της επιστροφής, η τραγωδία εκτυλίχθηκε σε ελάχιστο χρόνο. Τα νερά κατέκλυσαν την μπαταρία, η οποία τέθηκε εκτός λειτουργίας και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.
«Έπρεπε να απομονώσουν την μπαταρία και να συνεχίσουν να πλέουν προς το λιμάνι με άλλη μπαταρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του  υπουργείου, επιρρίπτοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ευθύνες στη διοίκηση και στο πλήρωμα του υποβρυχίου.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: