Βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη ανακοίνωσε επίσημα ο Τ.Πάιατ για τον πλήρη έλεγχο των Στενών-Αλλάζει στρατόπεδο ο Ερντογάν;
Βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη ανακοίνωσε επίσημα ο Τ.Πάιατ για τον πλήρη έλεγχο των Στενών-Αλλάζει στρατόπεδο ο Ερντογάν;

Τελικά επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Αμερικανό πρέσβη σύμφωνα με  το evros-news.gr, η κατασκευή στρατιωτικής αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και μονάδας συναρμολόγησης ελικοπτέρων.
Ο κ. Τζέφρι Πάιατ μιλώντας σε Συνέδριο με την επωνυμία «Navigator 2017, The Shipping decision Makers forum» , τόνισε ότι υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, και επισήμανε τις βλέψεις των ΗΠΑ για την Αλεξανδρούπολη.

 «Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ. Θέλουμε να διαδραματίσει ένα μεγαλύτερο ρόλο» είπε ο Τζέφρι Πάιατ, επισημαίνοντας πως οι ΗΠΑ θέλουν να το χρησιμοποιήσουν  τόσο για εμπορικούς όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς και ειδικότερα για βάση ελικοπτέρων».

Τόνισε  ο ίδιος ότι οι ΗΠΑ  δημιουργούν ναι μεν στρατιωτική βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, χωρίς όμως βέβαια να τονίσει  τον λόγο ο οποίος αφορά σαφώς  τον πλήρη και ολοκληρωτικό έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου από τις τυχόν τυχάρπαστες , κατά τους Αμερικανούς,  επιδιώξεις του Ερντογάν σε σχέση πάντα με την συνεργασία του με την Ρωσία αλλά και το έλεγχο του αγωγού ΤΑΡ.
Υπάρχουν πληροφορίες στην «άλλη» πλευρά του Ατλαντικού ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να προσχωρήσει στην ευρασιατική ένωση που αποτελεί ένα οικονομικό οργανισμό , ο οποίος είναι ο προθάλαμος του αμυντικού οργανισμού CSTO,  για πολλούς και διάφορους λόγους .
Ο κυριότερος αφορά την νύξη του Ρώσου προέδρου προς τον Ερντογάν να αποχωρήσει η χώρα του από το ΝΑΤΟ και να εισέλθει σε ένα  αμυντικό βραχίονα της Ανατολής ( περιοχή όπου ανήκει η Τουρκία) , ….με νέους απείρως καλύτερους όρους από αυτούς που υπόγραψε η Άγκυρα το 1952 την είσοδο της στην βορειοατλαντική συμμαχία.
Αυτό είναι  κάτι που ειδικά ο Ερντογάν  το υπαινίσσεται συνέχεια κατά τις επαφές του με νατοϊκούς αξιωματούχους. 
Την ίδια όμως στιγμή ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει καθημερινά η κόντρα Τουρκίας-ΗΠΑ στην περιοχή της Α. Μεσογείου, με  τα σενάρια μιας επικείμενης σύγκρουσης να εστιάζονται πλέον επικίνδυνα  στα Στενά του Βοσπόρου τα οποία κατέχουν οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι του Ερντογάν και τα οποία «παζαρεύουν» για αποκόμιση όσο τον δυνατόν περισσότερων ωφελημάτων από Ρωσία και Κίνα .
Βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη ανακοίνωσε επίσημα ο Τ.Πάιατ για τον πλήρη έλεγχο των Στενών-Αλλάζει στρατόπεδο ο Ερντογάν;
Τα στενά «συμπίπτουν» τόσο με τον περιβόητο «δρόμο του μεταξιού» που ξεκινά από το Πεκίνο και καταλήγει εκεί  ακριβώς….όσο και με το «κλείδωμα» και την ασφάλεια της Μαύρης Θάλασσας,  που αποτελεί την μόνη διέξοδο της Ρωσίας στο Σουέζ και στον Ινδικό Ωκεανό,  στο οποίο θα καταλήγει ο νέος αγωγός υδρογονανθράκων Ρωσίας –Ιράν-Ινδία.
Έτσι οι Τούρκοι δέχονται «μπαράζ» δελεαστικών προτάσεων να αλλάξουν «στρατόπεδο» όσο είναι καιρός και αυτά τα «αλισβερίσια» έχουν υποπέσει στην αντίληψη των ΗΠΑ που θέλουν να ελέγξουν την περιοχή αυτή.        
Για αυτό προετοιμάζονται ακόμα και για πιθανή διένεξη με κύριο μενού τα Στενά και τον «μέλλον τους».
Τα σενάρια που επεξεργάζονται οι ΗΠΑ ξεκινούν από μικρή εμπλοκή στα Στενά με κάποια «δικαιολογία» και φτάνουν σε πολεμική επιχείρηση τύπου «Καλλίπολη 1915».

Γι αυτό η αμερικανική πολεμική αεροπορία έχει εγκατασταθεί στην χώρα μας και μαζί με επίλεκτες δυνάμεις κομάντος διεξάγουν συνεχείς αεραποβατικές ασκήσεις και ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού με σαφή σκοπό όμως τα Στενά του Βοσπόρου .
Η ουσία είναι ότι οι Τούρκοι ευρίσκονται ανάμεσα σε υπερδυνάμεις με τεράστια συμφέροντα και στρατιωτική δύναμη και η παροιμία με «αυτόν που εμπλέκεται με τις κότες»… τους ταιριάζει «γάντι» στην προκειμένη περίπτωση.
ΠΗΓΗ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: