Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ξανα καλει στο καθηκον 1.000 συνταξιούχους πιλότους
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ξανα καλει στο καθηκον 1.000 συνταξιούχους πιλότους

Ο Πρόεδρος Trump υπέγραψε την Παρασκευή εκτελεστικό διάταγμα επιτρέποντας στην Πολεμική Αεροπορία να ανακαλέσει 1.000 συνταξιούχους πιλότους σε ενεργό καθήκον για να αντιμετωπίσει έλλειψη σε μαχητές πτήσης, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο.
«Αναμένουμε ότι ο Υπουργός Άμυνας θα μεταβιβάσει την εξουσία στον Γραμματέα της Πολεμικής Αεροπορίας να ανακαλέσει μέχρι 1.000 συνταξιούχους πιλότους για τρία χρόνια, δήλωσεΟ Gary Ross, εκπρόσωπος του Πενταγώνου .
Αλλά η ίδια η εκτελεστική εντολή δεν είναι ειδική για την Πολεμική Αεροπορία και θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για να καλέσει περισσότερους αξιωματικούς και σε άλλους κλάδους.

Η Πολεμική Αεροπορία χρειάζεται περίπου 1.500 πιλότους περισσότερο από οσους έχει. Τα προγράμματα μπόνους και άλλα κίνητρα δεν κάλυψαν το έλλειμμα. Η Πολεμική Αεροπορία βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της μάχης του Πενταγώνου ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, φέρνοντας τα περισσότερα μαχητικά μαχητικά στο Ιράκ και τη Συρία από το 2014.
Τον Ιούνιο, ο γερουσιαστής John McCain, D-Ariz., Χαρακτήρισε οτι η πιλοτική έλλειψη κρίσης θα εμπόδιζε την Πολεμική Αεροπορία να εκπληρώσει την αποστολή της.
«Αυτή είναι μια πλήρης κρίση, και αν αφεθεί ανεπίλυτη, θα θέσει υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της Πολεμικής μας Αεροπορίας να εκπληρώσει την αποστολή της», δήλωσε ο McCain, πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Richard Aboulafia, αναλυτής της αεροπορίας και αντιπρόεδρος της ομάδας Teal, δήλωσε ότι η έλλειψη οφείλεται σε πολλά θέματα. «Κάποιος λογος είναι και ο ανταγωνισμός από τις εμπορικές αεροπορικές εταιρείες», δήλωσε ο Aboulafia.
«Ένας άλλος λογος είναι οι καθυστερήσεις και η χρηματοδότηση των ελλείψεων στην εκπαίδευση και, λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων, η χρήση του αεροσκάφους και του πληρώματος ήταν υψηλότερη από οτι αναμενόταν.» Στο Κάπιτολ Χιλ, ο γερουσιαστής Lindsey Graham, R-S.C., Και μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ότι ο αγώνας ενάντια στους ισλαμιστές και τους τρομοκράτες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα θα επεκταθεί.
Μίλησε σε δημοσιογράφους μιλώντας και για τους τέσσερις αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στις 4 Οκτωβρίου στο Νίγηρα. Οι κανόνες αντιτρομοκρατίας υπό τον Πρόεδρο Ομπάμα ήταν υπερβολικά περιοριστικοί και αναποτελεσματικοί, δήλωσε ο Γκράχαμ. «Ο πόλεμος μεταμορφώνεται», δήλωσε ο Graham. «Θα δείτε περισσότερες ενέργειες στην Αφρική, όχι λιγότερες. Θα δείτε περισσότερη επιθετικότητα από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς τους εχθρούς μας, όχι λιγότερες. Θα έχετε αποφάσεις που δεν γίνονται στο Λευκό Οίκο αλλά εκτός και στο μετωπο. Υποστηρίζω ολόκληρη αυτη την αλλαγη.
«Τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος Trump έγινε ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορια που ανανεώνει την κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης μετά την 9/11, η οποία επιτρέπει στον πρόεδρο να καλέσει τον εθνικό στρατό, να μισθώσει και να διοικησει την πυροσβεστική και να καθυστερήσει τις αποχωρήσεις αεροσκαφων. Αυτές οι έκτακτες εξουσίες υποτίθεται ότι ήταν προσωρινές. Αλλά ακόμα και μετά από 16 χρόνια, δεν υπήρξε εποπτεία από το Κογκρέσο για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: