Δείτε από πού βγήκαν οι ονομασίες των χωρών του κόσμου! | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Δείτε από πού βγήκαν οι ονομασίες των χωρών του κόσμου!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
17 Οκτωβρίου 2017 16:09:00

Μία ενδιαφέρουσα «έρευνα» διεξήγαγε το Quartz σχετικά με το πώς πήραν το όνομά τους διάφορες χώρες στον κόσμο. Κοιτώντας σε λεξικό της Oξφόρδης για τις ονομασίες των χωρών ανά τον κόσμο διαπίστωσε πως οι περισσότερες ονομασίες ανήκουν στις εξής 4 κατηγορίες:
Η θέση, ο προσανατολισμός μίας χώρας
Ένα χαρακτηριστικό του τόπου
Μία φυλή ή μία εθνότητα
Μία σημαντική προσωπικότητα

Όπως σημειώνεται ελάχιστα κράτη έχουν πάρει την ονομασία τους έπειτα από μία από τις αρχές οι οποίες τα διέπουν όπως η Δικαιοσύνη.
Ας δούμε μερικά παραδείγματα:
– Η θέση, ο προσανατολισμός μίας χώρας
Νορβηγία: Από τη λέξη Norge που σημαίνει βόρεια οδός
Αυστραλία: Από τη λατικνική λέξη australis που σημαίνει νότια
– Ένα χαρακτηριστικό του τόπου
Η Αλγερία πήρε την ονομασία αυτή από την πρωτεύουσα της, το Αλγέρι (γαλλ. Algiers, αραβ. Āl-ǧazāʾḥir). Σημαίνει νησιά. Κόστα Ρίκα σημαίνει πλούσια ακτή
Η Σιέρα Λεόνε, τα βουνά των λιονταριών. Μάλλον έλαβε αυτό το όνομα από τους ήχους των κεραυνών στα βουνά που ακούγονταν τριγύρω σαν βρυχηθμοί.
– Μία φυλή ή μία εθνότητα
Η Γαλλία πήρε το όνομά της από τους Φράγκους
Η Ιταλία λέγεται πως προέρχεται από το μέρος Βίταλο στα νότια της χώρας
Βιετνάμ σημαίνει ο λαός του Νότου
– Μία σημαντική προσωπικότητα
Οι Φιλιππίνες ονομάστηκαν έτσι από τον ισπανό Βασιλιά Φίλιππο ΙΙ τον 16ο αι.
Η Βολιβία έχει πάρει την ονομασία της από τον Σιμόν Μπολίβαρ
Και οι ΗΠΑ από τον ιταλό Αμέρικο Βεσπούτσι
Βέβαια υπάρχουν και εκείνες οι χώρες οι οποίες δεν ανήκουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες. Το Μεξικό για παράδειγμα λέγεται πως, όταν εκεί κατοικούσαν οι Αζτέκοι, πήρε το όνομα του με έμπνευση από το φεγγάρι. Το Μπουτάν οι κάτοικοί του το αποκαλούν Druk Yul που σημαίνει «η γη του δράκου των κεραυνών». Η Μάλτα ίσως σημαίνει καταφύγιο αλλά ίσως σημαίνει και μέλισσα. Την ίδια στιγμή και το Νεπάλ δεν έχει μία ετυμολογία αφού κάποιοι ισχυρίζονται πως σημαίνει η γη του μαλλιού ή το ξεκίνημα μίας νεάς εποχής.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: