Αν αυτός ο κωδικός αναγράφεται στην κάρτα επιβίβασής σας, τότε… μπλέξατε!
Αν αυτός ο κωδικός αναγράφεται στην κάρτα επιβίβασής σας, τότε... μπλέξατε!

Η πτήση σας μπορεί για πολλούς να είναι μια πολύ ευχάριστη διαδικασία αλλά για άλλους μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά επώδυνη ειδικότερα ότι αφορά στον έλεγχο του εισιτηρίου σας.
Για την ακρίβεια, ένας συγκεκριμένος κωδικός που αναγράφεται στην κάρτα επιβίβασης, έχει γίνει η αιτία πολλοί ταξιδιώτες να χάσουν την πτήση τους.
Εκτός από τα στοιχεία της πτήσης σας και το ονοματεπώνυμό σας, η κάρτα επιβίβασής σας μπορεί να έχει και τον κωδικό SSSS. Εξαιτίας αυτού του συγκεκριμένου κωδικού, δεν θα μπορείτε να εκτυπώσετε την κάρτα στα ειδικά μηχανήματα, αλλά θα πρέπει να περάσετε υποχρεωτικά από τα γκισέ. Φανταστείτε λοιπόν να αναχωρεί η πτήση και εσείς να μην μπορείτε να εκτυπώσετε την κάρτα.

Τι σημαίνει όμως ο κωδικός SSSS και γιατί όταν αναγράφεται στην κάρτα, θα πρέπει ο κάτοχος να περάσει από αστυνομικό έλεγχο;
«Secondary Security Screening Selection» ή σε απλά ελληνικά, δευτερογενής έλεγχος, και πραγματοποιείται από τη Διοίκηση Ασφαλείας Μεταφορών.
Αν αυτός ο κωδικός αναγράφεται στην κάρτα επιβίβασής σας, τότε... μπλέξατε!
Αν δείτε, λοιπόν, αυτόν τον κώδικα στο ηλεκτρονικό σας εισιτήριο, το οποίο δεν θα μπορείτε να εκτυπώσετε, μην θεωρήσετε ότι σας έχουν περάσει για τρομοκράτη, καθώς δεν είναι γνωστό υπό ποιες συνθήκες εμφανίζεται.
Σύμφωνα με το σαιτ Life Hacker, υπάρχει περίπτωση ο κώδικας να μπαίνει τυχαία στις κάρτες επιβίβασης, αλλά και σε εισιτήρια τα οποία έχουν κλειστεί τελευταία στιγμή. Επίσης, αν ταξιδέψετε σε χώρα «υψηλού κινδύνου» ή αν έχετε πληρώσει το εισιτήριο cash.
Πάντως, το μόνο που μπορεί να χάσετε αν εμφανιστεί στην κάρτα επιβίβασης… είναι η πτήσης σας γιατί ο δεύτερος έλεγχος μπορεί να διαρκέσει έως και μισή ώρα.
Αν αυτός ο κωδικός αναγράφεται στην κάρτα επιβίβασής σας, τότε... μπλέξατε!

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: