ΣΕΙΣΜΟΣ από Ιερώνυμο! Δίνει το Ορφανοτροφείο για Τζαμί
ΣΕΙΣΜΟΣ από Ιερώνυμο! Δίνει το Ορφανοτροφείο για Τζαμί

Το 2013 ιδρύθηκε το ΕΑΕΑΠ (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε).
Ο νόμος 4182/13 εδώ αναγγέλλει τη δημιουργία της Εταιρείας Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας Α.Ε. (ΕΑΕΑΠ), «με αποκλειστικό σκοπό τη διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση των ακινήτων επί των οποίων διατηρεί περιουσιακά δικαιώματα ή των οποίων ασκεί τη διοίκηση και διαχείριση η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ή νομικά πρόσωπα ή φορείς που υπάγονται στη δικαιοδοσία της».

Η νέα εταιρεία λαμβάνει προίκα μετοχικό κεφάλαιο ύψους 300.000 ευρώ και έχει μετόχους κατά 50% την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και κατά 50% το ελληνικό δημόσιο, κάτι που σημαίνει ότι από την αξιοποίηση οποιουδήποτε εκκλησιαστικού ακινήτου τα έσοδα θα πηγαίνουν εξ ημισείας στην Αρχιεπισκοπή και το ελληνικό δημόσιο.
Μεταξύ των πολλών, εκκλησιαστικών ακινήτων περιλαμβάνονται και 85 στρέμματα στη Βουλιαγμένη το οποίο στεγάζει το Ορφανοτροφείο. Τον τελευταίο καιρό το ενδιαφέρον των Αράβων για το συγκεκριμένο ακίνητο είναι πολύ έντονο και μάλιστα φαίνεται πως έχει κατατεθεί πρόταση συγκεκριμένη και αρκετά ικανοποιητική.
Άγνωστο παραμένει τι θα κάνει τελικά η Ελλάδικη Εκκλησία και αν τελικά θα πουλήσει το συγκεκριμένο ακίνητο. Αν το κάνει όμως τίθεται το θέμα του Ορφανοτροφείου και της μεταφοράς αυτών των υπηρεσιών.
Η πληροφορία πως στο χώρο αυτό θέλουν, οι Άραβες να υπάρχει πρόβλεψη για διδασκαλία του Κορανίου δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.
ΠΗΓΗ https://voicenews.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: