Στο στόχαστρο της Αγκυρας οι ελληνοκυπριακές περιουσίες | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Στο στόχαστρο της Αγκυρας οι ελληνοκυπριακές περιουσίες

31 Ιουλίου 2017 21:58:00

Η τουρκική πλευρά δρομολογεί σημαντικές πρωτοβουλίες που αφορούν την ελληνοκυπριακή ακίνητη περιουσία στα Κατεχόμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκοκυπριακό Τύπο, μέχρι σήμερα η Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας εξέτασε 6330 αιτήσεις ελληνοκυπρίων πολιτών. Από αυτές τις υποθέσεις «έκλεισαν» μόλις οι 1020.
Στο 98% αυτών των υποθέσεων η τουρκοκυπριακή πλευρά κατέθεσε αποζημιώσεις στους Ελληνοκυπρίους ιδιοκτήτες και οι περιουσίες πέρασαν στον έλεγχο της τουρκοκυπριακής πλευράς. Η τουρκοκυπριακή πλευρά μοιράζεται την πληροφορία ότι μετά το 2013 παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στον αριθμό των προσφυγών προς την επιτροπή.

Ωστόσο, στην νέα περίοδο, μετά το ναυάγιο του Κραν – Μοντανά, η τουρκοκυπριακή πλευρά αναμένει ότι οι αιτήσεις θα αυξηθούν. Την παρούσα περίοδο, η εργοδότηση της επιτροπής λήγει τον Δεκέμβριο του 2017.Ωστόσο, αναμένεται ότι η επιτροπή θα λάβει παράταση.
Μάλιστα για αυτό τον λόγο, η τουρκική πλευρά δημιουργεί σχέδιο δράσης που αφορά τα επόμενα 10 χρόνια. Για αυτό τον σχέδιο, η τουρκική πλευρά ετοιμάζεται να απελευθερώσει ένα κονδύλιο ύψους 5 δισεκατομμυρίων Στερλίνων Αγγλίας. Το συγκεκριμένο ποσό θα διοχετευτεί στην τουρκοκυπριακή πλευρά δια μέσου των τουρκικών τραπεζών που λειτουργούν στην άλλη πλευρά της Πράσινης Γραμμής.
Υπό το πρίσμα των πληροφοριών που διαρρέουν τις τελευταίες ώρες επιβεβαιώνεται σχετική πληροφορία που θέλει από τώρα και στο εξής οι κάτοχοι των ελληνοκυπριακών περιουσιών να πληρώνουν ειδικό φόρο. Ο φόρος θα φέρει την ονομασία «Σερεφιγιέ».
ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: