Μόλις οι Τούρκοι κτύπησαν τους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ στην Συρία ήρθε πρόσκληση Ν.Τραμπ σε Α.Τσίπρα για συνομιλίες!
Μόλις οι Τούρκοι κτύπησαν τους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ στην Συρία ήρθε πρόσκληση Ν.Τραμπ σε Α.Τσίπρα για συνομιλίες!

Πρόσκληση στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τις ΗΠΑ απηύθυνε πριν λίγο ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ΗΠΑ Μάικ Πενς εξ ονόματος του προέδρου Ν.Τραμπ, σε μια εξαιρετικά «θερμή» προς το πρόσωπο του πρώτου ανακοίνωση, όπου ξεχωρίζει η αποστολή «συγχαρητηρίων για τα οικονομικά επιτεύγματα της Ελλάδας»!

Ο Μάικ Πενς μίλησε τηλεφωνικά σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που η Αγκυρα αυξάνει την στρατιωτική κινητικότητά της στην Α.Μεσόγειο και το Αιγαίο, μόλις λίγες ημέρες μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για το Κυπριακό στην Ελβετία, ως αποτέλεσμα της τουρκικής απαίτησης να μείνει ο τουρκικός Στρατός στο νησί και να εξακολουθήσει η Τουρκία να είναι εγγυήτρια δύναμη.

«Οι ηγέτες επαναβεβαίωσαν τους διαρκείς δεσμούς ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, η οποία ακόμα αναφέρει ότι «Ο αντιπρόεδρος συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την πρόοδο της Ελλάδας προς την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση και τον ευχαρίστησε για τον ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, τη συνεισφορά της στο NATO, και τη στρατιωτική συνεργασία της με τις ΗΠΑ» υπογραμμίζεται.
Για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, «οι ηγέτες εξέφρασαν λύπη για το ότι η Σύνοδος για την Κύπρο ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να υπάρξει μια συμφωνία επίλυσης, ενώ ο αντιπρόεδρος υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ προς μια ευρεία συμφωνία για την επανένωση της νήσου ως μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».
«Ο αντιπρόεδρος απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον, και οι ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στο εγγύς μέλλον» καταλήγει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Το όλο σκηνικό (ανακοίνωση του ίδιου του Λευκού Οίκου και αποστολή συγχαρητηρίων) είναι καινοφανές αφού τέτοιου είδους πρόσκληση έχει να σταλεί σε Ελληνα πρωθυπουργό από την εποχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!

Είναι σαφές ότι η νέα κυβέρνηση Ν.Τραμπ «κλείνει το μάτι» στην Ελλάδα, την ώρα που η Τουρκία «απογαλακτίζεται» από τους ευρωατλαντικούς θεσμούς και συσφίγγει τις σχέσεις της με την Ρωσία, ενώ παίζει όλο και πιο ανεξάρτητο ρόλο στην περιοχή. Σήμερα, μάλιστα, ο τουρκικός Στρατός κτύπησε τους συμμάχους των ΗΠΑ στην Συρία, το YPG. Τυχαία η πρόσκληση Πενς;
ΠΗΓΗ PRONEWS

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: